Οι αγκινάρες καθαρίζονται: Αφαιρώ τα σκληρά, εξωτερικά φλούδια. Κόβω τις μυτερές άκρες. Τις χωρίζω στην μέση. Αφαιρώ το χνούδι, τις πλένω, τις τρίβω με λεμόνι, τις διατηρώ στο νερό.
Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
ΑΝΘΗ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ
Κόβουμε τα άνθη από τα κολοκύθια μαζί με λίγο κολοκύθι (1 εκατοστό), τα πλένουμε απαλά, τα γεμίζουμε με 1-3 κουταλάκια γέμιση (ανάλογα με το μέγεθος του άνθους), τα βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενά, όρθια να ακουμπάνε στη βάση από το κολοκύθι. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα ραντίζουμε με λάδι και προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά. 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε ζεματισμένο καλαμπόκι.
Γέμιση: Ψιλοτρίβουμε λίγο κρεμμύδι και καρότο. Ψιλοκόβουμε άνηθο. Υπολογίζουμε πόσο ρύζι θα βάλουμε στο κάθε άνθος και μετράμε σε κουταλάκια. Τα μισά κουταλάκια λάδι, αλάτι, πιπέρι, 2 σταφίδες μαύρες για κάθε άνθος. Ανακατεύουμε. Αν μας περισσέψει γέμιση την σκορπάμε στην κατσαρόλα ή φτιάχνουμε περισσότερη.
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
ΣΥΚΩΤΙ τηγανητό
Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια, αφαιρούμε την εξωτερική πέτσα, το αλατίζουμε, το ραντίζουμε ελαφρά με ξίδι, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
συκωταριά
ΣΥΚΩΤΙ ΨΗΤΟ
Κόβουμε το μοσχαρίσιο συκώτι λεπτές φέτες και αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη. Το πλένουμε και το αλατίζουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το συκώτι και από τις δυο πλευρές για 5 με 10 λεπτά. Το διατηρούμε σκεπασμένο σε λαδολέμονο με ρίγανη.
συκωταριά
συκωταριά
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ
Πλένω καλά την συκωταριά, την κόβω κομμάτια και τα βάζω μαζί με λάδι σε ένα τηγάνι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού, λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
συκωταριά
συκωταριά
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ
Πλένω καλά την συκωταριά, την κόβω κομμάτια και τα βάζω μαζί με λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτω 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με 1 ποτήρι κρασί και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά.
συκωταριά
συκωταριά
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Πλένω καλά την συκωταριά, την κόβω κομμάτια και τα βάζω μαζί με λάδι και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια πλατιά κατσαρόλα να τσιγαριστούν χωρίς να καεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με χυμό ντομάτας 400γρ) και προσθέτουμε 2 δάφνες, 2 μπαχάρια, αλάτι πιπέρι και μισό κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Η συκωταριά είναι μοσχαρίσια.
ΣΟΥΠΑ ΑΡΝΙ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο αρνίσιο στήθος και το σκεπάζουμε με νερό. Μόλις πάρει μια βράση το σουρώνουμε, πετάμε το νερό και το ξεπλένουμε στα γρήγορα. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το αρνί με μαϊντανό, μπόλικο σέλινο, δάφνη, κρεμμύδι και νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε τον ζωμό. Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, λίγο λάδι, ψιλοκομμένα πράσα και καρότα και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ντομάτα πελτέ μέχρι να κοκκινίσει. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε χονδρό κους-κους ή άλλο ζυμαρικό.
αρνί
σούπες
αρνί
σούπες
Κυριακή 25 Μαρτίου 2012
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Κοσκινίζω 350γρ αλεύρι, 2 κουταλιές κορν φλάουρ, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και προσθέτω 150γρ ζάχαρη και 150γρ βούτυρο. Τρίβω με τις παλάμες μου το μείγμα. Προσθέτω 2 αυγά χτυπημένα, 1 φλιτζανάκι γάλα και ζυμώνω ελαφρά. Μαζεύω τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνω στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Αφαιρώ ζύμη για 6 περίπου λεπτά κορδόνια και την υπόλοιπη την απλώνω πιέζοντάς την με τα δάκτυλά μου σε ταψί με λαδόκολλα. Ανασηκώνω τις άκρες. Αλείφω μαρμελάδα της αρεσκείας μου και απλώνω τα κορδόνια σταυρωτά. Ψήνω στους 180 βαθμούς.
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ
Είναι ένα μπελαλίδικο και χρονοβόρο φαγητό. Δεν είναι όμως απαραίτητο να το προετοιμάσουμε το Μεγάλο Σάββατο, μπορούμε απλώς να το μαγειρέψουμε.
Υλικά για 4-6 μερίδες:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη 2 πατσές, 1 έντερα, 1 συκωταριά, 4 μαδημένα πόδια από κατσίκι ή αρνί.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, λίγο άνηθο, 1 φλιτζανάκι λάδι.
Προετοιμασία:
Μπόλικο αλάτι χονδρό και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
Πατσές: Τις ρίχνουμε σε βραστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις τρίβουμε με αλάτι και λεμόνι μέχρι να αφαιρεθούν τα ξένα σώματα και να ασπρίσουν. Ξεπλένουμε. Κόβουμε σε λωρίδες στο μήκος από τα πόδια.
Έντερα: Τα κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το κόβουμε για ευκολία με ένα ψαλίδι κατά μήκος. Το ξεπλένουμε από τις βρωμιές. Το τρίβουμε με αλάτι και λεμόνι και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ασπρίσει. Ξεπλένουμε.
Πόδια: Αν έχουν τρίχες τις καίμε με ένα αναμμένο κερί. Με μυτερό μαχαίρι χαράσσουμε ανάμεσα από τα δυο δάκτυλα και καθαρίζουμε. Τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι. Ξεπλένουμε.
Συκωταριά: Την πλένουμε καλά και κόβουμε λωρίδες στο μήκος των ποδιών. Φυλάμε τα πιο μικρά κομμάτια.
Συναρμολόγηση: Παίρνουμε ένα πόδι. Βάζουμε δίπλα του μερικές λωρίδες από την πατσά και την συκωταριά. Πιάνουμε με το χέρι μας το πόδι με την γέμιση και την μια άκρη από το έντερο. Με το άλλο χέρι τυλίγουμε το έντερο πάνω-κάτω, δένουμε τις άκρες και κόβουμε.
Συγκεντρώνουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια όσα υλικά από έντερα, πατσά και συκωταριά μας περίσσεψαν.
Σε αυτό το σημείο ή τα διατηρούμε στην κατάψυξη ή τα μαγειρεύουμε.
Διατήρηση: Βάζουμε σε ένα τάπερ το ένα ποδαράκι δίπλα στο άλλο και σε μια σακούλα τα κομμένα περισσεύματα. Αποθηκεύονται στην κατάψυξη.
Μαγείρευμα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα περισσεύματα, τα γεμιστά πόδια, αλάτι και ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις για να δούμε μήπως χρειάζεται ξάφρισμα. Αν δημιουργηθεί αφρός τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε τα λαχανικά, το λάδι και σιγοβράζουμε για 2-2 1/2 ώρες. Προσθέτουμε πιπέρι και αυγοκόβουμε με 1 αυγό και χυμό 2 λεμονιών.
Να είστε καλά και του χρόνου.
Υλικά για 4-6 μερίδες:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη 2 πατσές, 1 έντερα, 1 συκωταριά, 4 μαδημένα πόδια από κατσίκι ή αρνί.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, λίγο άνηθο, 1 φλιτζανάκι λάδι.
Προετοιμασία:
Μπόλικο αλάτι χονδρό και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
Πατσές: Τις ρίχνουμε σε βραστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις τρίβουμε με αλάτι και λεμόνι μέχρι να αφαιρεθούν τα ξένα σώματα και να ασπρίσουν. Ξεπλένουμε. Κόβουμε σε λωρίδες στο μήκος από τα πόδια.
Έντερα: Τα κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το κόβουμε για ευκολία με ένα ψαλίδι κατά μήκος. Το ξεπλένουμε από τις βρωμιές. Το τρίβουμε με αλάτι και λεμόνι και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ασπρίσει. Ξεπλένουμε.
Πόδια: Αν έχουν τρίχες τις καίμε με ένα αναμμένο κερί. Με μυτερό μαχαίρι χαράσσουμε ανάμεσα από τα δυο δάκτυλα και καθαρίζουμε. Τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι. Ξεπλένουμε.
Συκωταριά: Την πλένουμε καλά και κόβουμε λωρίδες στο μήκος των ποδιών. Φυλάμε τα πιο μικρά κομμάτια.
Συναρμολόγηση: Παίρνουμε ένα πόδι. Βάζουμε δίπλα του μερικές λωρίδες από την πατσά και την συκωταριά. Πιάνουμε με το χέρι μας το πόδι με την γέμιση και την μια άκρη από το έντερο. Με το άλλο χέρι τυλίγουμε το έντερο πάνω-κάτω, δένουμε τις άκρες και κόβουμε.
Συγκεντρώνουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια όσα υλικά από έντερα, πατσά και συκωταριά μας περίσσεψαν.
Σε αυτό το σημείο ή τα διατηρούμε στην κατάψυξη ή τα μαγειρεύουμε.
Διατήρηση: Βάζουμε σε ένα τάπερ το ένα ποδαράκι δίπλα στο άλλο και σε μια σακούλα τα κομμένα περισσεύματα. Αποθηκεύονται στην κατάψυξη.
Μαγείρευμα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα περισσεύματα, τα γεμιστά πόδια, αλάτι και ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις για να δούμε μήπως χρειάζεται ξάφρισμα. Αν δημιουργηθεί αφρός τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε τα λαχανικά, το λάδι και σιγοβράζουμε για 2-2 1/2 ώρες. Προσθέτουμε πιπέρι και αυγοκόβουμε με 1 αυγό και χυμό 2 λεμονιών.
Να είστε καλά και του χρόνου.
Σάββατο 24 Μαρτίου 2012
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια. Τα σοτάρω ελαφρά με λίγο λάδι, τα σκεπάζω με νερό, προσθέτω 1 κύβο ζωμό κρέατος και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν. Τα τρίβω στο μπλέντερ ή τα αφήνω χυλωμένα. Πασπαλίζω με πιπέρι. Κόβω φέτες χωριάτικο ψωμί. Το βάζω στον φούρνο στο γκρίλ με μια φέτα κασέρι από πάνω. Μόλις λιώσει το σερβίρω μαζί με την σούπα.
σούπεςΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Ψήνω στον φούρνο τις μελιτζάνες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζω την φλούδα και τους σπόρους. Βάζω στο μπλέντερ την ψίχα τους και προσθέτω σκόρδο, λίγο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξίδι ή λεμόνι. Δοκιμάζω και την φτιάχνω σύμφωνα με τις γευστικές μου προτιμήσεις. Αν συμβεί να μου βγει αραιή προσθέτω λίγο ξερό ψωμί. Πασπαλίζω με φύλλα μαϊντανού.
σαλάτες
σαλάτες
ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
Βράζω 1/2 κιλό πατζάρια σε αλατισμένο νερό και τα ψιλοκόβω. Τα βάζω σε ένα μπολ με 2-3 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο, 200γρ γιαούρτι, 200γρ μαγιονέζα, πιπέρι, 1 κουταλιά ξίδι και 2 κουταλιές λάδι. Τα ανακατεύω με το σύρμα.
σαλάτες
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Κόβουμε τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες. Τις πασπαλίζουμε με αλεύρι αλάτι και πιπέρι. Τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και σε τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές.
λαχανικά
λαχανικά
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ λαδερά
Δεν υπάρχουν αναλογίες. Εξαρτάται από τα υλικά που έχω.
επιπλέον λαχανικά
Τρίτη 20 Μαρτίου 2012
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΨΗΤΕΣ
Καθαρίζω τις τσιπούρες από τα λέπια, τα βράγχια και το περιεχόμενο της κοιλιάς. Τις πλένω ,τις σουρώνω. Πασπαλίζω το άνοιγμα της κοιλιάς με αλάτι, πιπέρι και γεμίζω με μαϊντανό και σκόρδο. Πασπαλίζω το υπόλοιπο σώμα με αλάτι. Αφήνω 15 λεπτά τουλάχιστον να απορροφηθεί το αλάτι. Τις βάζω σε σχάρα με ένα ταψί από κάτω και ψήνω στο γκριλ ροδοκοκκινίζοντάς τες και από τις δυο πλευρές. Τις περιχύνω με λαδολέμονο.
ψάρια
ψάρια
Κυριακή 18 Μαρτίου 2012
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Πλένουμε και αφήνουμε 3-4 φέτες ψάρι να ξεπαγώσει και να σουρώσει. Το αλατίζουμε, το ραντίζουμε με μισό λεμόνι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά στην κατσαρόλα. Κόβουμε ροδέλες 1 κρεμμύδι και 2 ντομάτες και τις σοτάρουμε με 1 φλιτζανάκι λάδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 φλιτζανάκια νερό, το ψάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
ψάρια
ψάρια
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΑΤΜΟΥ
Σε ένα σκεπασμένο τηγάνι , σε μέτρια φωτιά ή σε ένα ταψί με καπάκι στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά βάζουμε 1-2 τσιπούρες καθαρισμένες, πλυμένες και αλατισμένες. Προσθέτουμε, από κάτω και γύρω τους, κομμένα σε ροδέλες 1 καρότο, 1 ντομάτα, 1 πιπεριά, 1 κρεμμύδι και 1 λεμόνι, 1 κουταλιά μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, 3 μπαχάρια, λίγο αλάτι στα λαχανικά, πιπέρι, 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι, 1 κουταλιά ξηρό άσπρο κρασί (αν έχουμε). Ξεσκεπάζουμε και αν χρειάζεται συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
ψάρια
ψάρια
ΓΑΥΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
Στην κατσαρόλα:
Βγάζουμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από μισό κιλό γαύρο. Τον ξεπλένουμε. Σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς 1 ντομάτα και 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα σε 2 φλιτζανάκια λάδι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χυμό μισού λεμονιού και όταν βράσουν προσθέτω τον γαύρο. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, συμπληρώνω νερό, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά.
Στον φούρνο:
Σε ένα ταψί βάζουμε τα υλικά και προσθέτουμε 1 πατάτα κομμένη λεπτές ροδέλες. Ψήνουμε στους 180 β για 20 -30 λεπτά.
ψάρια
ψάρια
ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Τις σουρώνουμε από το λάδι τους, ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο και περιχύνουμε λάδι ( λεμόνι ή ξύδι προαιρετικά).
ψάρια
ψάρια
Σάββατο 17 Μαρτίου 2012
ΤΣΙΖΚΕΪΚ Cheesecake ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Βάζω στην βάση ενός μέτριου ταψιού 6 γκοφρέτες και πιέζοντάς τες τις σπάω σε μικρά κομματάκια, ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια και από πάνω ρίχνω την κρέμα.
Κρέμα: Χτυπώ 250-300γρ τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Χτυπώ 200γρ περίπου κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Λιώνω (σε μπεν-μαρί) 200γρ σοκολάτα. Τα αναμιγνύω προσθέτοντας 1 γιαούρτι (200γρ) στραγγιστό, νιφάδες σοκολάτας και 3 κουταλιές ζάχαρη. Το βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.
Τις γκοφρέτες τις έχω βάλει στο ψυγείο για μια ώρα και τις πιέζω με ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Σοκολάτα: γάλακτος ή κουβερτούρα ανάλογα με τις γκοφρέτες.
Η ζάχαρη είναι προαιρετική.
Πρόχειρη εκδοχή: Αφαιρώ το τυρί, προσθέτω άλλο ένα γιαούρτι. Αν δεν έχω κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώ φυτική κρέμα. Δεν είναι απαραίτητες οι νιφάδες. Το πασπαλίζω με θρυμματισμένα δημητριακά της αρεσκείας μου.
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012
ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Κόβουμε πιπεριά, κρεμμύδι και ντομάτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Παίρνουμε ένα καλαμάκι (από σουβλάκι), περνάμε πρώτα μια πιπεριά και μετά εναλλάξ λαχανικά με κρέας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα βάζουμε στην σχάρα με ένα ταψί από κάτω. Ψήνουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βουτάμε σε πιάτο με λαδολέμονο.
Λαδολέμονο: Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι, λεμόνι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι και τα αναδεύουμε ρυθμικά με το πιρούνι για να πήξει. Αν δεν πήξει προσθέτουμε λάδι.
Ανακατεύονται και στο σέικερ του καφέ.
αρνί
αρνί
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΣΟΥΠΑ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 3 καρότα κομμένα κατά μήκος, 3 κολοκυθάκια (όχι χοντρά) σε χονδρές ροδέλες, 3 μικρά κρεμμυδάκια, 1 σκελίδα σκόρδο, σέλινο, 1 μικρή πατάτα και λίγο αλάτι. Τα σκεπάζουμε με νερό και σε μέτρια φωτιά, με κλειστή την κατσαρόλα, τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τότε προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι λάδι και 3 φιλέτα κοκκινόψαρου. Βράζουμε ακόμη για 10-15 λεπτά, δοκιμάζοντας για αλάτι και προσέχοντας το νερό, ώστε ίσα-ίσα να τα σκεπάζει. Ρίχνουμε 2 πρέζες πιπέρι. Σερβίρουμε με λεμόνι.
ψάρια
ψάρια
ΚΕΪΚ μαρμελάδας
Χτυπάμε για 5 λεπτά 6 ολόκληρα αυγά με 250 γρ ζάχαρη. Προσθέτουμε διαδοχικά ανακατεύοντας 250 γρ βούτυρο μαλακωμένο, 1 βανίλια και 250 γρ αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του. Το μοιράζουμε σε δύο ίδιες φόρμες στρωμένες με λαδόκολλα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς και αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας μαρμελάδα ανάμεσά τους. Απλώνουμε εξωτερικά μια λεπτή στρώση μαρμελάδας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Για μια βδομάδα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωί: 1 ποτήρι γάλα, 1 φέτα ψωμί με μέλι και ταχίνι.
Μεσημέρι: Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, χωριάτικη σαλάτα
Απόγευμα: 1 τοστ με κασέρι, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
Βράδυ: 1 πιάτο ρυζόγαλο με κανέλα.
ΤΡΙΤΗ
Πρωί: Γάλα με δημητριακά και 1 μπανάνα.
Μεσημέρι: Μουσακάς και σαλάτα με χονδροκομμένη ρόκα, φλοίδες παρμεζάνας ραντισμένα με μπαλσάμικο και αγουρόλαδο.
Απόγευμα: γιαούρτι με μέλι, 2 κριτσίνια ολικής άλεσης.
Βράδυ: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι, 2 φρυγανιές.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωί: 1 κούπα γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης και 1 κουταλιά μέλι.
Μεσημέρι: Σπαράγγια και πατάτες βραστά, λαδολέμονο. γαρνιρισμένα με χονδροκομμένο μαρούλι, ελιές, 2 σφικτά αυγά, μυζήθρα, μαύρο ψωμί.
Απόγευμα: 1 μήλο, 2 κριτσίνια ολικής άλεσης.
Βράδυ: 1 γιαούρτι με δημητριακά ή βρώμη, μπανάνα κομμένη σε φέτες, 1 κουταλιά μέλι.
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωί:Φρέσκος χυμός πορτοκάλι, τηγανητό αυγό με μπέικον, 1 φέτα ψωμί.
Μεσημέρι: Γεμιστά, σαλάτα του σεφ, ψωμί ολικής άλεσης.
Απόγευμα: Μήλο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με βούτυρο και μέλι.
Βράδυ: Τονοσαλάτα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωί: Γάλα και κέικ
Μεσημέρι: Γαριδομακαρονάδα και σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα, μπαλσάμικο, λάδι.
Απόγευμα: 1 αχλάδι, 1 φέτα ψωμί με ταχίνι.
Βράδυ: Χορτόσουπα
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωί: Φρέσκος χυμός πορτοκάλι, 1 φέτα ψωμί με μαρμελάδα.
Μεσημέρι: Καρμπονάρα με αναψυκτικό και σαλάτα λάχανο-καρότο.
Απόγευμα: φρουτοσαλάτα
Βράδυ: Γάλα, ψωμί με μέλι.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωί: Καφές με κέικ
Μεσημέρι: Ψητός σολωμός με βραστές πατάτες λαδολέμονο και σαλάτα μαρούλι με ελιές.
Απόγευμα: Φρέσκος χυμός πορτοκάλι και κέικ
Βράδυ: Γάλα με κορν φλέικς
Τα μεσημεριανά γεύματα συνοδεύονται με ένα μικρό ποτήρι άσπρο ή κόκκινο σπιτικό κρασί.
Σοφία
Πρωί: 1 ποτήρι γάλα, 1 φέτα ψωμί με μέλι και ταχίνι.
Μεσημέρι: Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, χωριάτικη σαλάτα
Απόγευμα: 1 τοστ με κασέρι, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
Βράδυ: 1 πιάτο ρυζόγαλο με κανέλα.
ΤΡΙΤΗ
Πρωί: Γάλα με δημητριακά και 1 μπανάνα.
Μεσημέρι: Μουσακάς και σαλάτα με χονδροκομμένη ρόκα, φλοίδες παρμεζάνας ραντισμένα με μπαλσάμικο και αγουρόλαδο.
Απόγευμα: γιαούρτι με μέλι, 2 κριτσίνια ολικής άλεσης.
Βράδυ: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι, 2 φρυγανιές.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωί: 1 κούπα γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης και 1 κουταλιά μέλι.
Μεσημέρι: Σπαράγγια και πατάτες βραστά, λαδολέμονο. γαρνιρισμένα με χονδροκομμένο μαρούλι, ελιές, 2 σφικτά αυγά, μυζήθρα, μαύρο ψωμί.
Απόγευμα: 1 μήλο, 2 κριτσίνια ολικής άλεσης.
Βράδυ: 1 γιαούρτι με δημητριακά ή βρώμη, μπανάνα κομμένη σε φέτες, 1 κουταλιά μέλι.
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωί:Φρέσκος χυμός πορτοκάλι, τηγανητό αυγό με μπέικον, 1 φέτα ψωμί.
Μεσημέρι: Γεμιστά, σαλάτα του σεφ, ψωμί ολικής άλεσης.
Απόγευμα: Μήλο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με βούτυρο και μέλι.
Βράδυ: Τονοσαλάτα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωί: Γάλα και κέικ
Μεσημέρι: Γαριδομακαρονάδα και σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα, μπαλσάμικο, λάδι.
Απόγευμα: 1 αχλάδι, 1 φέτα ψωμί με ταχίνι.
Βράδυ: Χορτόσουπα
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωί: Φρέσκος χυμός πορτοκάλι, 1 φέτα ψωμί με μαρμελάδα.
Μεσημέρι: Καρμπονάρα με αναψυκτικό και σαλάτα λάχανο-καρότο.
Απόγευμα: φρουτοσαλάτα
Βράδυ: Γάλα, ψωμί με μέλι.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωί: Καφές με κέικ
Μεσημέρι: Ψητός σολωμός με βραστές πατάτες λαδολέμονο και σαλάτα μαρούλι με ελιές.
Απόγευμα: Φρέσκος χυμός πορτοκάλι και κέικ
Βράδυ: Γάλα με κορν φλέικς
Τα μεσημεριανά γεύματα συνοδεύονται με ένα μικρό ποτήρι άσπρο ή κόκκινο σπιτικό κρασί.
Σοφία
Τρίτη 13 Μαρτίου 2012
ΑΡΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
Βγάζουμε το κόκκαλο από το μπούτι χωρίς να κόψουμε το κρέας στην μέση. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη εξωτερικά και εσωτερικά. Στο κέντρο του κρέατος απλώνουμε άνηθο, πιπέρι, χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι, πιπεριά κομμένη φέτες και περιχύνουμε με 1 φλιτζανάκι λάδι . Τυλίγουμε σε ρολό, δένουμε σε τρία σημεία με σπάγκο (φυτικό) και το ακουμπάμε σε ταψί με 1 ποτήρι νερό και 1 φλιτζάνι λάδι. Σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει. Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσει.
αρνίσια σουβλάκια
παϊδάκια λαδορίγανη
παϊδάκια στην σχάρα
πουγκιά αρνιού
σούπα αρνί
αρνίσια σουβλάκια
παϊδάκια λαδορίγανη
παϊδάκια στην σχάρα
πουγκιά αρνιού
σούπα αρνί
Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Υλικά
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί που λιώνει
3-4 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με πιρούνι
3-4 ασπράδια αυγών, χτυπημένα μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε το γάλα και τους κρόκους και ομογενοποιούμε. Βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε στην αρχή το τυρί και μετά τα ασπράδια και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180β για 20-30λεπτά.
Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012
ΕΚΜΕΚ
Είναι ένα γρήγορο εκμέκ, που συνήθως το φτιάχνω το Πάσχα από τα τσουρέκια που περισσεύουν. Χωρίς αναλογίες.
Στρώνω σε ένα ταψί χονδρές φέτες από φρέσκο ή μπαγιάτικο τσουρέκι την μία δίπλα στην άλλη. Τις σιροπιάζω. Απλώνω στην επιφάνεια σαντιγί και πασπαλίζω με κανέλα και αμύγδαλο φιλέ.
Σιρόπι: Βράζω για 2 λεπτά 2/3 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 1/2 κουταλάκι κανέλας.
Σαντιγί: οποιανδήποτε φυτική σαντιγί φτιαγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Βράζουμε όσες πατάτες και κολοκυθάκια θέλουμε (ξεχωριστά). Σε μια πιατέλα τοποθετούμε, όπως είναι ζεστά, τα κολοκυθάκια δίπλα από τις κομμένες πατάτες. Τρίβουμε από πάνω 3-4 σκελίδες σκόρδο, πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι(αν χρειάζεται), μπόλικο ξύδι και λάδι. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μας και τα σκεπάζουμε να μείνουν ζεστά για να δέσουν μεταξύ τους.
σαλάτες
σαλάτες
ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΗ
Ψιλοκόβω μαρούλι, ρόκα,σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο. Ραπανάκια και αγγούρι με την φλούδα τους κομμένα λεπτές φέτες. Πασπαλίζω με αλάτι, ραντίζω με ξύδι και ρίχνω λάδι.Γαρνίρω με αυγά βραστά, ελιές, ντομάτα και κόκκινη πιπεριά.
σαλάτες
σαλάτες
ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ
1 κονσέρβα καλαμπόκι πλυμένο, βρασμένο σε αλατόνερο για 10 λεπτά (αν θέλουμε)
κάππαρη (όση μας αρέσει, αν μας αρέσει)
6 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
10 φέτες αγγούρι φρέσκο με τη φλούδα του ή τουρσί (5-6φ.)
100γρ. κασέρι κομμένο μικρά κομμάτια
πίκλες ( μικρό βάζο)
ένα μικρό βαζάκι μαγιονέζα με 1 κουταλάκι μουστάρδα
ΣΑΛΑΤΕΣ
Σαλάτες(γενικά)
Αυγοσαλάτα
Κοτοσαλάτα
Λαμπριάτικη σαλάτα
Λαχανοσαλάτα
Μελιτζανοσαλάτα
Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
Πολίτικη σαλάτα
Πατζαροσαλάτα
Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
Σαλάτα ζυμαρικών
Σαλάτα του σεφ
Σαλάτα σκορδαλιά
Τζατζίκι
Απλές γρήγορες πράσινες σαλάτες
ΣΑΛΑΤΕΣ
Αυγοσαλάτα
Κοτοσαλάτα
Λαμπριάτικη σαλάτα
Λαχανοσαλάτα
Μελιτζανοσαλάτα
Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
Πολίτικη σαλάτα
Πατζαροσαλάτα
Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
Σαλάτα ζυμαρικών
Σαλάτα του σεφ
Σαλάτα σκορδαλιά
Τζατζίκι
Απλές γρήγορες πράσινες σαλάτες
ΣΑΛΑΤΕΣ
Απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και του μεταβολισμού μας.Από μόνες τους (εμπλουτισμένες) ισοδυναμούν με ένα πλήρες γεύμα.Σε όλες προσθέτουμε ελιές , αν έχουμε βραστά αυγά, στις κόκκινες τυρί φέτα και στις πράσινες σκληρό τυρί.Αν μας περίσσεψε ψωμί προηγούμενων ημερών το κόβουμε λεπτές φέτες το στρώνουμε στο πιάτο,από πάνω κόβουμε τη σαλάτα,την αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι, λεμόνι ή ξύδι, την αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά.
Μια γρήγορη σάλτσα πράσινης σαλάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε 1 φλιτζανάκι λάδι,1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό για ωμές ή 1 χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο για βραστές σαλάτες.
Μια γρήγορη σάλτσα πράσινης σαλάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε 1 φλιτζανάκι λάδι,1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό για ωμές ή 1 χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο για βραστές σαλάτες.
Η φαντασία μας και οι ιδιαίτερες προτιμήσεις μας θα μας οδηγήσουν να ανακυκλώνουμε τα υπάρχοντα υλικά μας. Μας έμειναν αχρησιμοποίητα λαχανικά; Πλυμένα στη κατάψυξη! (μαζί με σκόρδα,κρεμμύδια, μυρωδικά... θα τα κάνουμε χορτόσουπα). Υπενθυμίζω λαχανικά εποχής.
Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεταλλικά στοιχεία, κυτταρίνη, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ω-3, ω-6 λιπαρά οξέα που δεν μπορούμε να τα συνθέσουμε και είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ
Χονδροκόβω μαρούλι, το αλατίζω και το βάζω στη βάση της πιατέλας. Από πάνω κόβω κομμάτια ζαμπόν, τυρί κασέρι και τα ανακατεύω όλα μαζί. Σκορπίζω λίγα βραστά καλαμπόκια. Βράζω αυγά σφικτά, τα κόβω σε τέσσερα κομμάτια, τα αλατίζω ελαφρά και τα τοποθετώ πάνω στην σαλάτα. Περιχύνω την σαλάτα με μαγιονέζα στην οποία έχω προσθέσει λίγη κέτσαπ.
σαλάτες
σαλάτες
Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί, τις κόβουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα και τις βάζουμε με προσοχή σε καυτό καλαμποκέλαιο, ίσα που θα τις σκεπάζει. Μόλις ψηθούν από την μια μεριά με μια τρυπητή κουτάλα τις ανακατεύουμε. Όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα είναι έτοιμες. Με την κουτάλα τις βγάζουμε από το λάδι τοποθετώντας τες σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατίζουμε και τις γυρνάμε σε καθαρό πιάτο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, ακόμη και με τριμμένο κασέρι.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τηγάνι ή κατσαρόλα.
Στο λάδι δεν τις βάζουμε με τα χέρια μας αλλά με πιάτο.
πατάτες
πατάτες
πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
Τα αλατίζω με αλάτι χονδρό και μετά το ψήσιμο τα βουτάω σε λαδολέμονο με ρίγανη ή θυμάρι και πιπέρι.
Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
Αν θέλουμε να μαλακώσει και επομένως να ψηθεί πιο γρήγορα το κατσίκι αρκεί να το βάλουμε στην χύτρα με 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά και μετά το προετοιμάζουμε για τον φούρνο. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε αντί για νερό στο ταψί.
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ
Σε ένα μέτριο ταψί στρώνω τη βάση συμπιέζοντάς την με ένα κουτάλι, από πάνω βάζω τα φρούτα και στο τέλος απαλά απλώνω τον ζελέ.
Βάση: ανακατεύω 150γρ. τριμμένα (σκόνη) μπισκότα digestine ή απλά τετράγωνα με 100 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο.Φρούτα:ανάμεικτα φρούτα κονσέρβας σουρωμένα.
Ζελέ: επιλέγω την γεύση που μου αρέσει και τον εκτελώ σύμφωνα με τις οδηγίες.
επιδόρπια(γρήγορα)
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ φοιτητικές
Μανιτάρια κονσέρβας, σουρωμένα και κομμένα φέτες.
1 φλιτζανάκι λάδι
1 κρέμα γάλακτος μέτρια
250gr πένες βρασμένες σε αλατισμένο νερό, σουρωμένες και πασπαλισμένες με ελάχιστο λάδι.
Εκτέλεση:
Σωτάρω τα μανιτάρια στο λάδι, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύω για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά και περιχύνω τις πένες. Συμπληρώνω με τριμμένο τυρί, αν έχω.
Αν δεν έχω κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώ γάλα και χοντροκομμένο μαλακό τυρί.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Σε ένα ταψί βάζουμε 1 κρεμμύδι τριμμένο στο multi, 400γρ χυμό ντομάτας, 1 λίτρο νερό, 3-4 φλιτζανάκια λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και τις γαρίδες. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200β και όταν βράσει προσθέτουμε μισό κιλό κριθαράκι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε μετά από 5 λεπτά την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς . Μετά από 10λ ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σε 20-30 λεπτά σύνολο έχει μαγειρευτεί το φαγητό και έχουν απορροφηθεί τα υγρά.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά: 250γρ νισεστέ (σαν κορν φλάουρ) 1 κιλό ζάχαρη και 3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη 1850 ml νερό 4 βανίλες 1/2 ποτήρι αμύγδαλ...
Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Αγριογούρουνο κρασάτο (συνταγή του κυνηγού) Το κρέας του αγριογούρουνου, όπως όλα τα κυνήγια, πριν μαγειρευτεί, χρειάζεται απαραιτήτως...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2021
(41)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2020
(42)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(18)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)