Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΕΪΚ μαρμελάδας

Χτυπάμε για 5 λεπτά 6 ολόκληρα αυγά με 250 γρ ζάχαρη. Προσθέτουμε διαδοχικά ανακατεύοντας 250 γρ βούτυρο μαλακωμένο, 1 βανίλια και 250 γρ αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του. Το μοιράζουμε σε δύο ίδιες φόρμες στρωμένες με λαδόκολλα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς και αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας μαρμελάδα ανάμεσά τους. Απλώνουμε εξωτερικά μια λεπτή στρώση μαρμελάδας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου