Υλικά: 5 λίτρα νερό, 900gr περίπου ζάχαρη, 200γρ. τσίντζερ που το καθαρίζουμε χωρίς να το πλύνουμε και το τρίβουμε στο multi, 300 ml φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Σε ένα δεκάλιτρο μπιτόνι, βάζω το μισό νερό με τη ζάχαρη για να διαλυθεί. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ταπώνω χαλαρά, αφήνω 10 ώρες περίπου σε σκιερό μέρος.
- Σουρώνω το υγρό και εμφιαλώνω 12-13 μισόλιτρα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών, αφήνοντας 2-3 δάκτυλα κενό.Τα αποθηκεύω για 1-2 μέρες περίπου σε σκιερό μέρος, πλαγιαστά με το καπάκι να καλύπτεται από υγρό.
- Τα μεταφέρω πλαγιαστά στο ψυγείο και τα καταναλώνω μετά από15-20 ημέρες ανοίγοντάς τα με προσοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου