Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Τι μαγείρεψα σήμερα

4/10/11, ημέρα Τρίτη.
Μαγείρεψα για το μεσημέρι μακαρόνια ψιλά, άσπρα σοταρισμένα με λάδι και σάλτσα κιμά. Το βράδυ με την σάλτσα κιμά που μου έμεινε έφτιαξα κρεατοτυρόπιτα. Μου περίσσεψε όμως γέμιση. Έφτιαξα μια γρήγορη ζύμη από 250γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι λάδι μια πρέζα αλάτι και λίγο νερό. (μου κόλησε λίγο στα δάκτυλα και πρόσθεσα αλεύρι και σταγόνες λαδιού). Την χώρισα σε μπαλάκια, τα άνοιξα με τα δάκτυλά μου, έβαλα στο κέντρο γέμιση και τα δίπλωσα πιέζοντάς τα στις άκρες για να κλείσουν.
5/10/11, ημέρα Τετάρτη
Το μεσημέρι φάγαμε άσπρα φασόλια σούπα μόνο που δεν έβαλα ντομάτα. Τα συνοδέψαμε με τυρί φέτα και άσπρο ψωμί. Βέβαια το καλύτερο είναι το μαύρο ψωμί ή ολικής αλέσεως. Για το βράδυ τα πολλαπλασίασα προσθέτοντας σε όσα έμειναν νερό, ντομάτα πελτέ, λαδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλό κοφτό μακαρονάκι.
6/10/11, ημέρα Πέμπτη
Σήμερα μετά την δουλειά έτρεχα για δυσάρεστα. Φάγαμε πρόχειρα το μεσημέρι και το βράδυ μαγείρεψα Καρμπονάρα κερκυραϊκή. Καληνύχτα.
7/10/11, ημέρα Παρασκευή
Το μεσημέρι φτιάξαμε στα γρήγορα κριθαράκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα και το βράδυ ομελέτα με φέτα και λουκάνικα πυροσκί. 'Εφτιαξια μια ζύμη από αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, νερό και ελάχιστο λάδι. Φρόντισα να μην κολλάει στα δάκτυλά μου, τη χώρισα σε μπαλάκια, τα άνοιξα με τα δάκτυλά μου και την τύλιξα γύρω από μικρά λουκάνικα αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες. Ψήθηκαν στους 180β για μισή ώρα. Αύριο πρέπει να φτιάξω κάποιο γλυκό.
8/10/11, ημέρα Σάββατο
Το σημερινό μενού για μεσημέρι-βράδυ είναι: Τηγανιτοί κεφτέδες οι μισοί σκέτοι και οι μισοί με σάλτσα. Για την σάλτσα τσιγάρισα 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ σε 2 φλιτζανάκια λάδι, προσθεσα 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μόλις άρχισε να βράζει έριξα τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση και να απορροφηθεί το νερό (5λ). Σαλάτα ντομάτα με ελιές και κρεμμύδια, τηγανιτές πατάτες και ρύζι μπασμάτι βρασμένο σε νερό για 10λ, σουρωμένο με λίγες σταγόνες λαδιού. Όποιος θέλει προθέτει στο ρύζι κεφτέδες με σάλτσα.
9/10/11, ημέρα Κυριακή
Πρόκειται να μαγειρέψω μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας με πατάτες πουρέ και γλυκό. Θα τα πούμε αργότερα.
10/10/11, ημέρα Δευτέρα
Για το μεσημέρι φακές σούπα με ντομάτα, ελιές και δυστυχώς ψωμί άσπρη μπακέτα. Το απόγευμα θα ψήσω μπιφτέκια στο φούρνο, με χωριάτικη σαλάτα και κυδώνι  γλυκό του κουταλιού.
11/10/11, ημέρα Τρίτη
Μια ψευτόσουπα με ντομάτα πελτέ και μακαρόνια Νο6 κομμένα στα τέσσερα με μπόλικο μαύρο πιπέρι και τριμμένη φέτα όπως είναι καυτή είναι μια καλή και γρήγορη επιλογή για το μεσημέρι. Ίσως ανοίξουμε και μια κονσέρβα τόνο σερβιρισμένο με λαδολέμονο και ελιές. Το βράδυ μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές, κρεμμύδια, λαδορίγανη και αυγά βραστά σκληρά, κομμένα στα δυο πασπαλισμένα με αλατοπίπερο. Στα ενδιάμεσα θα συμπληρώσουμε με φρέσκο γάλα και κέικ που μόλις φτιάχνω (βασική ζύμη με σταφίδες). Καλή μέρα να έχουμε. το ελπίζω.
12/10/11, ημέρα Τετάρτη
Για μεσημέρι - βράδυ γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
Σαλάτα: μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένα με λάδι και μπαλσάμικο ξίδι.
Ψωμί: άσπρη μπακέτα
Φρούτα: μήλα
13/10/11, ημέρα Πέμπτη
Αγόρασα από το σούπερ μάρκετ ένα νωπό κοτόπουλο και ζήτησα να το κόψουν κομμάτια. Το μαγείρεψα κοκκινιστό στην κατσαρόλα, όπως ακριβώς θα μαγείρευα τα πικάντικα μπούτια. Μας αρέσει το ρύζι οπότε το σέρβιρα με ένα απλό βραστό ρύζι για πιλάφι. Το έβρασα για 20 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το σούρωσα και το σωτάρισα με λίγο λάδι ελιάς. Σαλάτα και φρούτα από χτες. Για αύριο
14/10/11, ημέρα Παρασκευή
Έχω αγοράσει έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι και θα φτιάξω σπανακόρυζο για το μεσημέρι και το βράδυ θα βολευτούμε με όσο κοτόπουλο μες έχει μείνει, κέικ και φρούτα. Καληνύχτα.
15/10/11, ημέρα Σάββατο
Μέρα βροχερή, μουντή, γεμάτη κατάθλιψη. Μου έμεινε λίγος κιμάς και έφτιαξα κόκκινα γιουβαρλάκια με μπόλικη σάλτσα και ρύζι, αρκετά ζουμερά και τα φάγαμε με τυρί φέτα και μπόλικο ζεστό μαύρο ψωμί. Το απόγευμα έψησα κουλουράκια λαδιού με άρωμα κανέλας και τα βουτήξαμε σε ζεστό γάλα και  αργότερα συμπληρώσαμε με φρουτοσαλάτα με μήλο, αχλάδι, σταφύλι. Για αύριο αγόρασα χοιρινό μπούτι προορισμένο για ψητό στο φούρνο. Θα δούμε. Να έχετε όλοι καλή νύχτα.
16/10/11, ημέρα, Κυριακή
Ξύπνησα αργά, πολύ αργά για μπούτι χοιρινό στον φούρνο. Όσο έπινα τον καφέ μου σκεπτόμουν πώς να το μαγειρέψω και επινόησα τον ακόλουθο τρόπο με πολύ καλά αποτελέσματα.
Έπλυνα γρήγορα το δίκιλο κρέας και με βαθειές μαχαιριές έβαλα στο εσωτερικό του μερικά σκόρδα, αλάτι και πιπέρι. Το έβαλα στην χύτρα, στη σχάρα του ατμού και το μαγείρεψα για 15λ. Άνοιξα την χύτρα και το μετέφερα στο ταψί. Το έκοψα φέτες κόντρα στις ίνες του, το αλατοπιπέρωσα, έκοψα μερικές πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις αλατοπιπερώσα και αυτές, λάδωσα όλα τα υλικά, έβαλα λίγο νερό και το έψησα στους 180β μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος έριξα τον χυμό 2 λεμονιών. Το συνόδεψα με μουστάρδα και σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκια άνηθο και λαδόξιδο. Τελείωσα το μαγείρεμα ακριβώς την ώρα του φαγητού.
17/10/11, ημέρα Δευτέρα
Φασόλια με τυρί φέτα, ελιές και πολύσπορο ψωμί για το μεσημέρι. Το βράδυ έβρασα μισό πακέτο μακαρόνια Νο 6 , τα σούρωσα και τα ανακάτεψα με το κρέας και τον σούγο από το χτεσινό φαγητό.
18/10/11, ημέρα Τρίτη
Καλαμαράκια τηγανιτά και μπρόκολο με μπόλικο πιπέρι και λαδολέμονο. Το μπρόκολο που μου περίσσεψε το έφτιαξα ογκρατέν για το βράδυ, γάλα και τοστ με μορταδέλα.
19/10/11, ημέρα Τετάρτη
Μεσημέρι-βράδυ πατάτες, πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένο λάχανο και λαδολέμονο.
20/10/11, ημέρα Πέμπτη
Φασολάκια γιαχνί με πατάτες, φέτα, ελιές, ψωμί και χυμό βύσσινο για το μεσημέρι. Το απόγευμα πράσινο τσάι με κουλούρια κανέλας και μήλα. Το βράδυ αυγά ομελέτα με φέτα, γάλα, σάντουιτς με ψημένο (στη τοστιέρα) ψωμί και μορταδέλα με γραβιέρα Κρήτης.
21/10/11, ημέρα Παρασκευή
Ραδίκι από τον κήπο με λαδολέμονο, τηγανιτό μαριδάκι, ψωμί μαύρο, μήλο, αχλάδι. Το βράδυ φρούτα και τα μικρά πίτες από το σουβλατζίδικο.
22/10/11, ημέρα Σάββατο
Μακαροντζίνι με καλαμαράκια στην κατσαρόλα και λάχανο με λαδολέμονο.
Λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα. Φρούτα (μήλο, αχλάδι).
23/10/11, ημέρα Κυριακή
Μακαρόνια σουφλέ στον φούρνο (ταλιατέλες σουφλέ), πανσέτες  στο τηγάνι, λάχανο με λαδολέμονο.
Κέικ ανάμεικτο βανίλια σοκολάτα, γάλα. Φρούτα (μήλο, αχλάδι).
24/10/11, ημέρα Δευτέρα
Αρακάς κοκκινιστός για το μεσημέρι και για το βράδυ το χτεσινό φαγητό, κέικ, γάλα, φρούτα.
25/10/11, ημέρα Τρίτη
Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και μακαρόνια ψιλά στο σούγο του για μεσημέρι-βράδυ.
26/10/11, ημέρα Τετάρτη
Φακές με τηγανητές πατάτες, χυμός πορτοκάλι για το μεσημέρι, φρουτοσαλάτα από μήλο, αχάδι, μπανάνα για το απόγευμα και αυγά βραστά, τοστ, γάλα για το βράδυ.
27/10/11, ημέρα Πέμπτη
Μπακαλιάρος βραστός αυγοκομμένη σούπα με ρύζι για μεσημέρι-βράδυ
28/10/11, ημέρα Παρασκευή
Μακαρόνια με τη σάλτσα και μπιφτέκια στον φούρνο, λάχανο με ελιές και λαδολέμονο Κρέμα βανίλιας με μπόλικη κανέλα για το βράδυ.
29/10/11, ημέρα Σάββατο
Σπανακόρυζο για το μεσημέρι και σπανακόπιτα για το βράδυ.
30/10/11, ημέρα Κυριακή
Μπριζόλες, σουβλάκια στα κάρβουνα. Ψημένες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού με λάδι, πιπέρι και ρίγανη.
Σαλάτα μαρούλι με ρόκα, κρεμμύδι, άνηθο και ελιές.
31/10/11, ημέρα Δευτέρα
Ψευτόσουπα και ότι έμεινε από χτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ με ρύζι σουρωτό

Σουπιές  1/2 κιλό: Καθαρισμένες, πλυμένες, κομμένες μεγάλα κομμάτια. Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα βάζω 3 φλιτζανάκια  λάδι , τις σουπιές και...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου