Στην κατσαρόλα:
Βγάζουμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από μισό κιλό γαύρο. Τον ξεπλένουμε. Σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς 1 ντομάτα και 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα σε 2 φλιτζανάκια λάδι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χυμό μισού λεμονιού και όταν βράσουν προσθέτω τον γαύρο. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, συμπληρώνω νερό, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά.
Στον φούρνο:
Σε ένα ταψί βάζουμε τα υλικά και προσθέτουμε 1 πατάτα κομμένη λεπτές ροδέλες. Ψήνουμε στους 180 β για 20 -30 λεπτά.
ψάρια
ψάρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου