Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Κοσκινίζω 350γρ αλεύρι, 2 κουταλιές κορν φλάουρ, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και προσθέτω 150γρ ζάχαρη και 150γρ βούτυρο. Τρίβω με τις παλάμες μου το μείγμα. Προσθέτω 2 αυγά χτυπημένα, 1 φλιτζανάκι γάλα και ζυμώνω ελαφρά. Μαζεύω τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνω στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Αφαιρώ ζύμη για 6 περίπου λεπτά κορδόνια και την υπόλοιπη την απλώνω πιέζοντάς την με τα δάκτυλά μου σε ταψί με λαδόκολλα. Ανασηκώνω τις άκρες. Αλείφω μαρμελάδα της αρεσκείας μου και απλώνω τα κορδόνια σταυρωτά. Ψήνω στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΔΙΧΡΩΜΗ

Σήμερα το απόγευμα δοκίμασα μια πεντανόστιμη, ελαφριά και γρήγορη τούρτα, που η φιλενάδα μου η Μάγδα έφτιαξε για τα γενέθλια του παιδιού τ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου