Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες σε αλατισμένο νερό, σουρωμένες και λιωμένες στο μίξερ
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί που λιώνει
3-4 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με πιρούνι
3-4 ασπράδια αυγών, χτυπημένα μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε το γάλα και τους κρόκους και ομογενοποιούμε. Βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε στην αρχή το τυρί και μετά τα ασπράδια και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180β για 20-30λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου