Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΛΥΚΑ α

ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ
ΖΕΛΕ..μανία
Κορμός καριόκας
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΜΩΣΑΪΚΟ   - ΜΩΣΑΪΚΟ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ 
ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ 
ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΤΣΙΖΚΕΪΚ CHEESE CAKE ΒΥΣΣΙΝΟ

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΑ
ΕΚΜΕΚ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΜΠΑΣ
ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ 
ΡΑΒΑΝΙ
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ
ΧΑΛΒΑΣ 
ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ με ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ
ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ


...ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΧΑΛΒΑΣ ΒΡΑΣΤΟΣ με κανέλα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΛΥΚΟΠΑΤΆΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύονται οι γλυκοπατάτες βραστές. Επιλέγουμε μια βαθειά κατσαρόλα που αν την γεμίσουμε με νερό κατά τα 2/3, θα τις σκεπάζουν. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι ( μια πρέζα για κάθε πατάτα) και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να τρυπιούνται με ευκολία με ένα πιρούνι. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε πάνω σε μια εφημερίδα ή σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.

Οι γλυκοπατάτες πλένονται καλά για να αφαιρεθούν τα χώματα κάτω από τρεχούμενο νερό.φοιτητικά
πατάτες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ - ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ - ΨΩΜΙ - ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ - ΚΡΕΠΕΣ
ζύμη για πίτσα-γεμιστά ψωμάκια-πυροσκί-πεϊνιρλί
πανίνι
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ Καβουρντίζουμε 2 κουταλιές αλεύρι με 1 φλυτζανάκι βούτυρο ή λάδι. Ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ντομάτα πελτέ. Το ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Αν θέλουμε στην αρχή στο τηγάνι λιώνουμε  στο λάδι μισό κουταλάκι φέτα. ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ Διαλύω σε 1 ποτηράκι χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά με μια πρέζα αλάτι. Αδειάζω σε μια λεκάνη ½ κιλό αλεύρι, ανοίγω μια λακκούβα στη μέση, ρίχνω την διαλυμένη μαγιά, ανακατεύω  και προσθέτω με προσοχή (ελαφρώς χλιαρό) όσο νερό πάρει για να γίνει  ένας απαλός,  πηχτός χυλός (να κινείται από το κουτάλι). Σκεπάζω την λεκάνη. Αφήνω 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Τους τηγανίζω σε μπόλικο καλαμποκέλαιο κουταλιές κουταλιές η μια δίπλα στην άλλη. Τους αποσύρω με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σερβίρονται με ζάχαρη και κανέλα ή …

ΠΑΣΤΕΛΙ

Μετά από πολλά χρόνια έφτιαξα το αγαπημένο μας παστέλι, είναι γρήγορο, εύκολο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Υλικά που θα χρειαστώ: 1/2 κιλό μέλι 1/2 κιλό καβουρδισμένο σουσάμι 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού μια πρέζα κανέλα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά το μέλι ,τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέτω το σουσάμι με τη κανέλα και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα βράζω για 2 λεπτά. Απλώνω σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζω στην παλάμη μου μισό κουταλάκι ηλιέλαιo, αλείφω τη λαδόκολλα, στρώνω   το μείγμα, το κόβω και το αφήνω να κρυώσει.
Για να στρώσω το μείγμα ευκολότερα όταν το βάλω στην λαδόκολλα το σκεπάζω με μια δεύτερη ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 1 εκατοστό περίπου. Το σουσάμι το καβουρδίζω σε τηγάνι λίγο λίγο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς με ξύλινη κουτάλα. Καλοφάγωτο.