Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΟΥ

Ανοίγω ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί, που έχω στρώσει λαδόκολλα. Απλώνω στο κέντρο κατά μήκος την γέμιση, διπλώνω ρολό πιέζοντας τις άκρες να κλείσουν, αλείφω την επιφάνεια με ένα αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά νερό, ψήνω στους 180β μισή ώρα περίπου και πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Γέμιση: ανακατεύω 4 μήλα κομμένα μικρά κομμάτια, μισό φλιτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε μισό φλιτζανάκι κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι, μισό φλιτζάνι χοντροκομμένη καρυδόψιχα, 2 κουταλιές ζάχαρη, 3-4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, 1 κουταλάκι κανέλα, τρήμα πορτοκαλιού.
(οι αναλογίες και τα υλικά είναι ενδεικτικά και η ελαστικότητα μεγάλη)
Απαραίτητα υλικά σε απλή εκδοχή.
 Γέμιση: μήλα, ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες όχι μουλιασμένες ή καρύδια.
Η σφολιάτα δεν είναι απαραίτητο να αλειφτεί με αυγό. Αν δεν έχουμε ζάχαρη άχνη τριβουμε στο multi κρυσταλλική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου