Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ με λιαστές ντομάτες

Τσιγαρίζω σε 2 φλιτζανάκια λάδι 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο μικρά κομμάτια να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάζω 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο, ανακατεύω για δυο λεπτά και σβήνω με 1 ρακοπότηρο κρασί. Προσθέτω 1 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 ξύλο κανέλας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο τέλος προσθέτω μια κουταλιά ντομάτα πελτέ ή παραπάνω αν το θέλω πιο κόκκινο. Αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί, υπολογίζω περίπου 3 φλιτζάνια ζεστό νερό για κάθε 1 φλιτζάνι κριθαράκι χονδρό και 1 φλιτζανάκι λάδι.Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (200β) και μόλις βράσει το νερό ρίχνω το κριθαράκι. Μαγειρεύεται για 15- 20 λεπτά. Στο ενδιάμεσο ανακατεύω, προσθέτω πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται (αν προσθέσω νερό θα είναι βραστό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου