Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Υλικά
αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Χτυπώ τα ασπράδια μια σφικτή μαρέγκα και με τη σειρά προσθέτω χτυπώντας τους κρόκους, την ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι.
 Σε μέτριο ταψί απλώνω λαδόκολλα, απλώνω το παντεσπάνι και ψήνω στους 160-170 βαθμούς για 30λ περίπου. Είναι έτοιμο όταν το χαράξω σε ένα σημείο με ένα μαχαίρι και βγει καθαρό. Το βγάζω από το ταψί και το αφήνω μαζί με την λαδόκολλα σε σχάρα να κρυώσει. Αφαιρώ το χαρτί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου