Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Παϊδάκια = κομμένα πλευρά αρνιού ή κατσικιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η σπάλα, καθώς και το μπούτι κομμένο ροδέλες.
Εύκολα τα ψήνουμε στον φούρνο στο γκιλ. Τα τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου το ένα δίπλα στο άλλο, αφού προθερμάνουμε τον φούρνο, τα ψήνουμε 10 λεπτά από την μια πλευρά, τα γυρίζουμε με την βοήθεια μιας μακριάς πιρούνας  από την άλλη και συνεχίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν. Τα βουτάμε καυτά σε αλατισμένο λαδολέμονο με ρίγανη και πιπέρι. Αν αλατίσουμε από την αρχή το κρέας αφαιρούμε το αλάτι από το λαδολέμονο.
Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε το ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για να συγκεντρωθούν τα λίπη.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές και σαλάτες.
αρνί 
κατσίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βασικά υλικά: 1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2) Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου