Παϊδάκια = κομμένα πλευρά αρνιού ή κατσικιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η σπάλα, καθώς και το μπούτι κομμένο ροδέλες.
Εύκολα τα ψήνουμε στον φούρνο στο γκιλ. Τα τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου το ένα δίπλα στο άλλο, αφού προθερμάνουμε τον φούρνο, τα ψήνουμε 10 λεπτά από την μια πλευρά, τα γυρίζουμε με την βοήθεια μιας μακριάς πιρούνας από την άλλη και συνεχίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν. Τα βουτάμε καυτά σε αλατισμένο λαδολέμονο με ρίγανη και πιπέρι. Αν αλατίσουμε από την αρχή το κρέας αφαιρούμε το αλάτι από το λαδολέμονο.
Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε το ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για να συγκεντρωθούν τα λίπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου