Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

Γέμιση: Τσιγαρίζω σε λάδι πολύ καλά λίγο κιμά 200-300γρ. Προσθέτω 1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι  και ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Το ίδιο με 1 κουταλάκι ντομάτα πελτέ. Ρίχνω 1 ποτηράκι νερό, βράζω για 5-10λ να στύψει και ρυθμίζω το αλάτι. Αποσύρω από την φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτω 1-2 χτυπημένα αυγά, τριμμένη φέτα και πιπέρι.
Εκτέλεση: Λαδώνω ένα ταψί. Στρώνω ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνω την γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω ένα μικρό περιθώριο για να κολλήσω τα φύλλα και από πάνω στρώνω το άλλο φύλλο. Τα ενώνω στις άκρες πιέζοντάς τα με πιρούνι ή με τα δάκτυλα. Κόβω σε κομμάτια. Αλείφω με τον κρόκο ενός αυγού, ραντίζω με τα δάκτυλά μου ελάχιστο νερό και ψήνω στους 180β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου