Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 5-6 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, λαδωμένα από την πάνω πλευρά. Απλώνουμε την γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα, ομοίως λαδωμένα. Χαράζουμε την πίτα, την ραντίζουμε ελαφρά με ελάχιστο νερό και την ψήνουμε στους 180-200β για 35-45 λεπτά.
Γέμιση: Ανακατεύουμε 4 αυγά, 1 φλιτζάνι γάλα με μια κουταλιά κορν φλάουρ ή αλεύρι, 300-400γρ περίπου τριμμένη φέτα με μυζήθρα(μπορούμε και λιγότερο), 1/2 φλιτζανάκι λάδι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου