Υλικά
5 αυγά
5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
5 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του σταγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα φλούδας από δυο πορτοκάλια
Εκτέλεση:Χτυπώ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Ανακατεύω τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτω ανακατεύοντας εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό. Στο τέλος με μια κουτάλα απαλά αναμιγνύω την μαρέγκα στο μείγμα.
Βουτυρώνω, αλευρώνω μια μέτρια φόρμα (30-33εκ), βάζω το μείγμα και ψήνω στους 180β για 25-30 λεπτά. Το σιροπιάζω (ζεστό το ένα κρύο το άλλο).
Σιρόπι: Βράζω για 5 λεπτά 3 ποτήρια ζάχαρη με 4 1/2 ποτήρια νερό.
5 αυγά
5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
5 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του σταγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα φλούδας από δυο πορτοκάλια
Εκτέλεση:Χτυπώ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Ανακατεύω τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτω ανακατεύοντας εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό. Στο τέλος με μια κουτάλα απαλά αναμιγνύω την μαρέγκα στο μείγμα.
Βουτυρώνω, αλευρώνω μια μέτρια φόρμα (30-33εκ), βάζω το μείγμα και ψήνω στους 180β για 25-30 λεπτά. Το σιροπιάζω (ζεστό το ένα κρύο το άλλο).
Σιρόπι: Βράζω για 5 λεπτά 3 ποτήρια ζάχαρη με 4 1/2 ποτήρια νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου