Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

1/2 κιλό κανταϊφι(περίπου) χωρισμένο σε παρόμοιες λωρίδες (ίδιο πάχος-μήκος με μέγεθος που ο καθένας ορίζει)
μείγμα: ανακατεύω 1/2 κιλό χονδροκομμένα καρύδια με αμύγδαλα (αν θέλω), 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο.
σιρόπι: Βράζω για 5λ περίπου 4 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 φλιτζάνια νερό, 2/3 κουταλιές μέλι, την φλούδα και τον χυμό από 1 μέτριο λεμόνι.( αν αφαιρέσω 1 φλιτζάνι ζάχαρη πρέπει να προσθέσω 4 κουταλιές το λιγότερο γλυκόζη για να δέσει).
Εκτέλεση: στην άκρη από κάθε λωρίδα βάζω 1 κουταλιά γέμιση και τυλίγω ρολό. Τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Τα περιχύνω με 300γρ βούτυρο. Ψήνω στους 170β για 30-40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του γλυκού. Περιχύνω το καυτό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βασικά υλικά: 1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2) Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου