Σπανάκι 1 κιλό: Καθαρίζω, πλένω, κόβω μικρά κομμάτια, βράζω 5 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και σουρώνω.
Σουπιές 1/2 κιλό: Καθαρισμένες, πλυμένες, κομμένες μεγάλα κομμάτια.
Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα βάζω 3 φλιτζανάκια λάδι, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό ή ανάμεικτα και τα σωτάρω. Προσθέτω τις σουπιές, το σπανάκι, λίγο άνηθο, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στο τέλος ρίχνω τον χυμό ενός λεμονιού και δοκιμάζω για αλάτι.
επιπλέον: νηστίσιμα
Σουπιές 1/2 κιλό: Καθαρισμένες, πλυμένες, κομμένες μεγάλα κομμάτια.
Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα βάζω 3 φλιτζανάκια λάδι, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό ή ανάμεικτα και τα σωτάρω. Προσθέτω τις σουπιές, το σπανάκι, λίγο άνηθο, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στο τέλος ρίχνω τον χυμό ενός λεμονιού και δοκιμάζω για αλάτι.
επιπλέον: νηστίσιμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου