Υλικά:
100γρ από το κάθε ξερό φρούτο (σύκα, δαμάσκηνα, ανανάς, βερίκοκα, παπάγια, σταφίδες μαύρες και ξανθές )
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2-3 κουταλιές μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα
μισό φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς φλούδα
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα που θα τα σκεπάζει και βράζω σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα.
εύκολη εκδοχή
Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε κανόνες αυτοσχεδιάστε: χρησιμοποιήστε όσα ξερά φρούτα έχετε και δοκιμάστε το σιρόπι προσθέτοντας όση ζάχαρη και μέλι σας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου