Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

…αλλά πεντανόστιμο! Το μυστικό του δεν είναι μόνο οι αναλογίες των υλικών του, αλλά και  η ανάδευσή του με ξύλινη κουτάλα. Η συνταγή είναι της Ιωάννας.
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά 300γρ. μαργαρίνη soft, που την έχουμε ζεστάνει ελαφρώς με 240 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε 240γρ. χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα 3-4 πορτοκαλιών, 250 γρ. καρύδια τα μισά χοντροκομμένα και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα, 200γρ. άσπρη σταφίδα, ½  κουταλάκι γαρύφαλλο, 1 ½  κουταλάκι κανέλα. Συνεχίζοντας την ανάδευση προσθέτουμε 750γρ. αλεύρι που φουσκώνει (για κέικ). Απλώνουμε την ζύμη στο ταψί του φούρνου, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180β για μια ώρα περίπου.
Πριν ξεκινήσουμε το γλυκό μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χυμό πορτοκαλιού για 10-15λ. Τις σουρώνουμε και στον χυμό προσθέτουμε όσον χρειάζεται για να συμπληρωθούν τα 240γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Βράζουμε όσες   πατάτες     και   κολοκυθάκια   θέλουμε . Σε μια πιατέλα τοποθετούμε, όπως είναι ζεστά, τα κολοκυθάκια δίπλα από τις κομ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου