Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΥΤΙΓΚΑ

5-6 φέτες ξερό ψωμί μουλιασμένο σε γάλα, με 1 ποτήρι λάδι, 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς και 1 φλιτζανάκι κονιάκ. Προσθέτω μισό κουταλάκι κανέλα ,μισό γαρύφαλλο και σε όσες ποσότητες έχω τα κάτωθι: καρύδια-αμύγδαλα χοντροκομμένα, άσπρη-μαύρη σταφίδα, φρουϊ γλασέ ψιλοκομμένα, κορν φλέικς, σοκολάτα τρούφα και ½ -1 ποτήρι ζάχαρη(δοκιμάζουμε και την κάνουμε όσο γλυκιά θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά. Αν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε ψωμί ή φρυγανιά. Την βάζω σε λαδωμένο ταψί (λεπτή στρώση) και ψήνω στους 200β για μισή ώρα με 40 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα.. Όταν κρυώσει, δεν την βγάζω από το ταψί και γαρνίρω, αν θέλω, με σαντιγί και αμύγδαλα φιλέ ή καβουρδισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βασικά υλικά: 1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2) Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου