ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ
- Βράζουμε για 5 λεπτά 2/3 του πακέτου μακαρόνια ταλιατέλες. Σουρώνουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με 1 ποτηράκι κρασιού γάλα. Όταν τα χρησιμοποιήσουμε και συνεχίζουν να κολλάνε, τα ξεκολλάμε με γάλα.
- Ψιλοκόβουμε 250 γρ. μπέικον. Κρατάμε 2 κουταλιές, ανακατεύουμε το υπόλοιπο με τα μακαρόνια.
- Σε μια λεκάνη χοντροκόβουμε 300 γρ. regato και 300 -400 γρ. όποιο ή όποια μαλακά κίτρινα τυριά μας αρέσουν. Τα ανακατεύουμε. Κρατάμε στην άκρη 2 χούφτες, άλλες τόσες στρώνουμε στο μέτριο ταψί, τα υπόλοιπα το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
- Στρώνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, στην επιφάνειά τους το μπέικον, το τυρί και μια μικρή κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Κρυώνει ελαφρώς για να πήξει και μετά σερβίρουμε.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ, ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ