Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ

Τόσο η απλή όσο και η πλούσια εκδοχή είναι εξ ίσου επιτυχημένες. Η παρασκευή των είναι πανεύκολη και την παραθέτω:
Απλή εκδοχή
Σε μια λεκάνη βάζω τα κάτωθι υλικά, τα οποία ανακατεύω με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενή μάζα: < 1 ποτήρι λάδι 1 ποτ. γάλα, 2/3 ποτ ζάχαρη, 2 ποτ αλεύρι, 2 ποτ τριμμένα καρύδια, από 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα-μπέικιν πάουντερ-κανέλα, 1/2 κουταλ τριμμένο γαρύφαλλο, 5 αυγά>
Τα τοποθετώ σε λαδωμένο μέτριο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς (το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, όταν βυθίζω την άκρη του στο γλυκό). Δεν γράφω χρόνο γιατί εξαρτάται από το πάχος της πίτας.
Όταν ψηθεί τήν κόβω κομμάτια και κρύα με καυτό σιρόπι την σιροπιάζω.
Σιρόπι: βράζω για 5λ < 4 ποτ νερό και 3 ποτ ζάχαρη > 
Μετά το σιρόπιασμα απλώνω στην επιφάνειά της 2 σοκολάτες κουβερτούρα λιωμένες, σε χαμηλή φωτιά, με 1 φλιτζανάκι καυτό  νερό.
 Να θυμάστε ότι το αποτέλεσμα παραμένει σταθερό, αν αυξομειώσω το δοχείο μέτρησης των υλικών.
... και να μην ξεχνάμε, ότι κάθε φορά που πειραματιζόμαστε με το γλυκό μας  το εξελίσσουμε...
Πλούσια εκδοχή
... επιπλέον προσθέτουμε: στα υλικά : < 1/2 ποτ τριμμένα αμύγδαλα, 1/3 ποτ σιμιγδάλι ψιλό, 1 βανίλια, 1 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ, 1/2 ποτ τριμμένη καρύδα, τριμμένη φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι, 100γρ σοκολάτα τρούφα> και στο σιρόπι:< επιπλέον 1 ποτ νερό και 1 ποτ ζάχαρη
Η απλή εκδοχή ψήνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την πλούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου