ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ της Σταυρίνας
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ, ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω μισό κιλό ταλιατέλες, τις ανακατεύω και τις αφήνω να βράσουν 5λ.Τις σουρώνω, τις αδειάζω σε ένα ταψί, τις ανακατεύω με 1 φλιτζανάκι λάδι, 1 χτυπημένο αυγό (προαιρετικά αν βάλουμε κρέμα γάλακτος), 6-7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες, 2 φλιτζάνια χοντροκομμένα μαλακά τυριά, 1 κρέμα γάλακτος (250ml) ή 250 γρ. τυρί κρέμα αραιωμένο με 2-3 φλιτζανάκια χλιαρό γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250β μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ροδίσει 15λ περίπου.
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ
- Βράζουμε για 5 λεπτά 2/3 του πακέτου μακαρόνια ταλιατέλες. Σουρώνουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με 1 ποτηράκι κρασιού γάλα. Όταν τα χρησιμοποιήσουμε και συνεχίζουν να κολλάνε, τα ξεκολλάμε με γάλα.
- Ψιλοκόβουμε 250 γρ. μπέικον. Κρατάμε 2 κουταλιές, ανακατεύουμε το υπόλοιπο με τα μακαρόνια.
- Σε μια λεκάνη χοντροκόβουμε 300 γρ. regato και 300 -400 γρ. όποιο ή όποια μαλακά κίτρινα τυριά μας αρέσουν. Τα ανακατεύουμε. Κρατάμε στην άκρη 2 χούφτες, άλλες τόσες στρώνουμε στο μέτριο ταψί, τα υπόλοιπα το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
- Στρώνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, στην επιφάνειά τους το μπέικον, το τυρί και μια μικρή κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Κρυώνει ελαφρώς για να πήξει και μετά σερβίρουμε.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ, ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου