Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ




 Το γλυκό το φτιάχνω τον Δεκέμβρη, γιατί τότε τα πορτοκάλια έχουν χάσει την έντονη σπιρτάδα τους (για 1 κιλό καθαρό βάρος).
Πορτοκάλια μεγάλα, ζουμερά, πλυμένα, τριμμένη ελαφρώς η φλούδα τους με ψιλό τρίφτη να απομακρυνθούν τα σημάδια και αφαιρεμένοι οι πόλοι τους. Τα ζυγίζω, γιατί η ποσότητα της ζάχαρης είναι ισοδύναμη με το βάρος τους. Τα κόβω μακρόστενες φέτες σε μια  βαθιά κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι ή ανάμεικτο και τα βράζω ανακατεύοντας  σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν ( μισή ώρα ανάλογα με το πάχος της φλούδας). Προσθέτω 1 κιλό ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας,1 βανίλια, χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι  και δένουμε το γλυκό.
Το γλυκό είναι έτοιμο, όταν μια κρύα κουταλιά πάρει τη μορφή του μαλακού  ζελέ. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα που έχουμε πλύνει και απολυμάνει για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου