Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Το ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ της Λουϊζας

Υλικά: 8 αυγά, 250γρ αλεύρι (για κέικ), 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, χυμό ενός λεμονιού, 1 βανίλια.
Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα βάζουμε σε διαφορετικά δοχεία.
Δοχείο Α: Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Δοχείο β: Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους να γίνει λείο μείγμα. Προσθέτουμε την μαρέγκα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας σιγά-σιγά με ξύλινη κουτάλα. Αναμειγνύουμε το ίδιο απαλά και το αλεύρι με τη βανίλια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (τινάζουμε την περίσσεια αλευριού) ή τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα ή ταψί. Βάζουμε το μείγμα μας, ψήνουμε στους 180 βαθμούς ( μέχρι το μαχαιράκι που θα βυθίσουμε να βγει στεγνό)
Σερβίρεται είτε σαν κέικ είτε σαν βάση σε τούρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου