Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εύκολη συνταγή τούρτας αφιερωμένη σε όσους γιορτάζουν. Απλά ακολουθήστε τα βήματα.
Σοκολατένια κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζω : 250γρ μαργαρίνη soft, 1 μεγάλο (410γρ) γάλα εβαπορέ, 380 γρ μαύρη κουβερτούρα,6-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Σε ένα δοχείο διαλύω : 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και 1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε 400 γρ νερό.
- Σε βαθύ πιάτο σπάω σε 2-3 κομμάτια 2 πακέτα περίπου μπισκότα (σοκολάτας ή κακάου) γεμιστά με βανίλια (25-30).
Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά της κατσαρόλας (1). Στη συνέχεια ρίχνω το διάλυμα (2) σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει.
Το βγάζω από την φωτιά, το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω τα μπισκότα (3) ανακατεύοντας ελαφρά.
Στρώνω την σοκολατένια κρέμα σε ταψί και την αφήνω στο ψυγείο να παγώσει ( 2 ώρες). Από πάνω απλώνω φυτική σαντιγί (4) και γαρνίρω με σιρόπι σοκολάτας (5).
Δοκιμάστε την τούρτα ελαφρά παγωμένη.
από την Σπυριδούλα
- Φυτική σαντιγί (4) : Την αγοράζω σε χάρτινη ή μεταλλική συσκευασία, άγλυκη, και την χτυπώ με μια βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Δοκιμάστε την τούρτα ελαφρά παγωμένη.
από την Σπυριδούλα
2 σχόλια:
Αγαπητη Σπυριδούλα,
Λάτρεψα τον τρόπο περιγραφής της διαδικασίας!
Με εκτίμηση,
Βασιλική
Βγήκε τέλεια! THANKSS!!!
Δημοσίευση σχολίου