Αφού τα πλύνουμε ελαφρά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει, τα σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν Ελέγχουμε το νερό και προσθέτουμε όποτε χρειάζεται.
Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
Μαγείρεψα ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό, γι' αυτό σας παραθέτω την συνταγή.
* τα κυδώνια και τις πατάτες τα καθάρισα, τα έπλυνα και τα έκοψα στο μέγεθος από το 1/4 του μήλου
*αντί για γάστρα μπορώ να χρησιμοποιήσω μια κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια ή ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Απλά πρέπει να ελέγχω το νερό.
Καλή όρεξη!
με χοιρινό
με χοιρινό
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά: 1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια και κομμένα όπως οι ψιλές
τηγανιτές πατάτες, 1 κιλό ζάχαρη, 1 βανίλια, 1 ξυλάκι κανέλα, νερό ίσα που θα
σκεπάσει τα κυδώνια 3-6 φύλλα αρμπαρόριζας (εφ' όσον υπάρχουν), χυμός ενός
λεμονιού και μια χούφτα (ασπρισμένα) καθαρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά).
Βάζουμε τα κυδώνια, την κανέλα, την αρμπαρόριζα, την βανίλια
και το νερό σε βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε 30 λεπτά περίπου να μαλακώσει το
κυδώνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε 10 λεπτά περίπου να δέσει το σιρόπι.
Συμπληρώνουμε με τον χυμό ενός μέτριου λεμονιού και μια χούφτα καθαρισμένα
αμύγδαλα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια πετσέτα, πάνω στην εστία μέχρι να
κρυώσει πλήρως. Χρειάζεται αρκετές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε αν έδεσε το γλυκό. Αν είναι
νερουλό βράζουμε 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι
ζάχαρη. Αν είναι πηχτό σαν κόλλα το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 1
φλιτζανάκι ζεστό νερό. Συσκευάζουμε σε γυάλινα βάζα.
- έδεσε το σιρόπι σημαίνει ότι κυλάει σταγόνα σταγόνα από το κουτάλι (όταν κρυώσει).
- τα πλυμένα βάζα μαζί με τα καπάκια τους τα ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά.
- τα καθαρισμένα κυδώνια μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε το διατηρούμε σε νερό με λεμόνι.
- Καλό χειμώνα
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022
ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
(από τη Σπυριδούλα)
Αρέσει πολύ στα παιδιά.
Χτυπώ σε μια λεκάνη για 5 λεπτά με το μίξερ χειρός με δυνατή ταχύτητα 1 μαργαρίνη πλακέ μαλακωμένη με 1 φλυτζάνι ζάχαρη. Προσθέτω 6 αυγά, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω την ανάδευση για 1-2 λ. μέχρι να δω φουσκάλες στην επιφάνεια. Συμπληρώνω με 2 φλυτζάνια (για γάλα) αλεύρι για κέικ, 1 βανίλια, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 φάκελο τρούφα και τελειώνω το χτύπημα με μέτρια ταχύτητα για 1-2λ. Το βάζω να καλύπτει τα 2/3 ενός μέτριου λαδωμένου ταψιού και το ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Όταν το βγάλω από τον φούρνο, το χαρακώνω και όταν κρυώσει το περιχύνω με καυτό σιρόπι φτιαγμένο με 3 φλυτζάνια ζάχαρη και 3 νερό που βράζουν για 5λ. Απλώνω στην επιφάνεια 2 σοκολάτες κουβερτούρα και 3 κουταλιές νερό λιωμένες σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ή μπεν μαρί.
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ
Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σειρά φαγητών και γλυκών , που πολλά από αυτά, συνηθίζουμε αυτήν την περίοδο, να μαγειρεύουμε. Είναι απλά φαγητά καμωμένα για να ευχαριστήσουν όσους αγαπάμε ή τιμούμε στο σπίτι μας.
Χρόνια Πολλά
Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες
Μπούτι χοιρινό
Χοιρινό ρολό
Καρυδόπιτα σοκολατένια η εκλεκτή για την γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος 12/12
Λουκουμάδες με ζεστό σιρόπι μελιού για την γιορτή του Αγίου 11/12
Λουκουμάδες με ζεστό σιρόπι μελιού για την γιορτή του Αγίου 11/12
Σάββατο 28 Αυγούστου 2021
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ
Ανακατεύουμε τα υλικά στις ποσότητες που έχουμε και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Παραθέτοντας τα υλικά θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιες ποσότητες, οι οποίες δεν είναι καθοριστικές:
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη, ελαφρά αλατισμένα και τοποθετημένα για μισή ώρα τουλάχιστον σε σουρωτήρι να σουρώσουν τα υγρά τους. Αν χρειάζεται τα στίβουμε και με το χέρι.
- 300 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αυγό χτυπημένο με το πιρούνι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021
ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ για μια ποσότητα ίση με ένα κέικ
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
2/3 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλλα
1 ποτήρι ξανθές σταφίδες με χοντροκομμένα καρύδια
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα δοχείο ανακατεύω την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτω το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αν έχω προσθέτω μια χούφτα ξανθές σταφίδες και καρύδια. Καλύπτω με λαδόκολα ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών, βάζω το μείγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχω αν έχει ψηθεί η πίτα μου βυθίζοντας την άκρη ενός μαχαιριού στο κέντρο της και η άκρη βγει καθαρή ( χωρίς κολλημένη ζύμη).
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η φανουρόπιτα είναι μια λαδόπιτα με 7 ή 9 συστατικά:που γίνεται για τη χάρη του Αγίου Φανουρίου. Όταν την ζυμώνουμε ζητάμε από τον 'Αγιο να μας φανερώσει ό,τι εμείς αναζητάμε και διαβάζουμε μια συγκεκριμένη ευχή. Την ψήνουμε την παραμονή της εορτής του και την ίδια ή την επόμενη μέρα ( 27 Αυγούστου) το απόγευμα στον εσπερινό την ευλογούμε στην εκκλησία και την μοιράζουμε.
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
2/3 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλλα
1 ποτήρι ξανθές σταφίδες με χοντροκομμένα καρύδια
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα δοχείο ανακατεύω την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτω το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αν έχω προσθέτω μια χούφτα ξανθές σταφίδες και καρύδια. Καλύπτω με λαδόκολα ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών, βάζω το μείγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχω αν έχει ψηθεί η πίτα μου βυθίζοντας την άκρη ενός μαχαιριού στο κέντρο της και η άκρη βγει καθαρή ( χωρίς κολλημένη ζύμη).
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η φανουρόπιτα είναι μια λαδόπιτα με 7 ή 9 συστατικά:που γίνεται για τη χάρη του Αγίου Φανουρίου. Όταν την ζυμώνουμε ζητάμε από τον 'Αγιο να μας φανερώσει ό,τι εμείς αναζητάμε και διαβάζουμε μια συγκεκριμένη ευχή. Την ψήνουμε την παραμονή της εορτής του και την ίδια ή την επόμενη μέρα ( 27 Αυγούστου) το απόγευμα στον εσπερινό την ευλογούμε στην εκκλησία και την μοιράζουμε.
ΕΥΧΗ
Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών,

Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σήν και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.
Παράσχου δέ, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους, πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου.
Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν. Τα αιτήματα τών καρδιών αυτών καί πάσαν
τήν βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον, οδηγών αυτούς προς εργασίαν τών εντολών σου, ίνα διά παντός εν ευφροσύνη καί αγαλλιάσει
υμνώσι καί δοξάσωσι το πάντιμον καί μεγαλοπρεπές όνομά σου, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου, του αγίου ένδοξου
νεομάρτυρος Φανουρίου, του Θαυματουργού, καί πάντων σου τών αγίων. Αμήν.
Καλή επιτυχία και σας εύχομαι να βρήτε σύντομα ό,τι έχετε χάσει
Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
Υλικά:
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή 1 φλ. νερό που έχουμε βράσει με 3-4 ξυλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι με 1 κουταλάκι σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει)
1 βανίλια
μια πρέζα κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
αφού ανακατέψουμε 5 λεπτά τα υλικά ώστε να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε 700-1000 γραμμάρια αλεύρι (ανάλογα με το μέγεθος του φλιτζανιού) και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 180β,στον αέρα για 15λ περίπου βάζοντας το ταψί στην χαμηλή θέση του φούρνου.
Υλικά:
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή 1 φλ. νερό που έχουμε βράσει με 3-4 ξυλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι με 1 κουταλάκι σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει)
1 βανίλια
μια πρέζα κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
αφού ανακατέψουμε 5 λεπτά τα υλικά ώστε να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε 700-1000 γραμμάρια αλεύρι (ανάλογα με το μέγεθος του φλιτζανιού) και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 180β,στον αέρα για 15λ περίπου βάζοντας το ταψί στην χαμηλή θέση του φούρνου.
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Κόβουμε σε μακρόστενες φέτες λεπτές μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε ένα μπολ 200γρ στραγγιστό γιαούρτι, 2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες και το γιαούρτι σε καθαρή πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
Αν οι μελιτζάνες είναι μικρές και φρέσκες δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα διαφορετικά αλατίζουμε τις φέτες , τις αφήνουμε 15 λεπτά, πλένουμε, σουρώνουμε και με ένα απορροφητικό χαρτί τις σκουπίζουμε.
επιπλέον λαχανικά
Αν οι μελιτζάνες είναι μικρές και φρέσκες δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα διαφορετικά αλατίζουμε τις φέτες , τις αφήνουμε 15 λεπτά, πλένουμε, σουρώνουμε και με ένα απορροφητικό χαρτί τις σκουπίζουμε.
επιπλέον λαχανικά
Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
400 γρ γίγαντες
4 λουκάνικα χωριάτικα
1 πράσο
μισό κρεμμύδι
μισή πράσινη πιπεριά και μισή κόκκινη φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά
200γρ ψιλοκομμένη ντομάτα ( μισή κονσέρβα)
1 κουταλιά ντομάτα πελτέ
1 κουταλάκι αλάτι ψιλό
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
μαϊντανό, σέλινο, τσίντζερ
λάδι, νερό
ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Βάζουμε σε μια λεκάνη τους γίγαντες, τη γεμίζουμε με νερό και αφήνουμε 15-20 ώρες να μουσκέψουν.Την άλλη μέρα τους σουρώνουμε και τους βράζουμε τόσο όσο να έχουν μαλακώσει και όχι να λιώσουν. Στη χύτρα τους άφησα περίπου 15 λεπτά, στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά πάνω από μια ώρα, και πάλι εξαρτάται από το όσπριο. Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε ένα ταψί ώστε να σχηματίζουν μια μέτρια στρώση. Τους πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι αλάτι ψιλό.
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Κόβω τα λουκάνικα ροδέλες πάχους 1 εκατοστό, τα τοποθετώ σε ένα βαθύ τηγάνι (ή και σε μια κατσαρόλα) το ένα δίπλα στο άλλο , βάζω 2 κουταλιές λάδι και τα σωτάρω και από τις δύο πλευρές. Τα βάζω πάνω από τα λουκάνικα.
ΣΑΛΤΣΑ
Στο τηγάνι που χρησιμοποίησα για τα λουκάνικα, προσθέτω 2-3 κουταλιές λάδι και κομμένα ροδέλες όσο ψιλές σας αρέσει σωτάρω το πράσο, το κρεμμύδι, την πιπεριά (όχι την καυτερή), 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και την ντομάτα. Βάζω ένα ποτήρι νερό, μισό κουταλάκι αλάτι, άλλο τόσο πάπρικα γλυκιά, λίγο μπούκοβο, λίγο τσίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, 1 καρότο κομμένο στα τέσσερα, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό , άλλο τόσο σέλινο και τα βράζω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω νερό αν χρειάζεται. Περιχύνω την σάλτσα στο ταψί, προσθέτω λίγο λάδι, ανακατεύω όλα τα υλικά. Οι γίγαντες πρέπει να είναι μισοσκεπασμένοι με νερό.
Τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο ( 180 βαθμοί, αντιστάσεις, πάνω-κάτω, κάτω) για μισή ώρα. Αν νομίζω ότι έβαλα περισσότερο νερό μπορώ να ανάψω και τον αέρα.
Οι ποσότητες των υλικών αυξομειώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες μας ή και τα υλικά που μπορεί να έχουμε διαθέσιμα. Καλό μαγείρεμα.
Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Καθαρίζω την τσιπούρα από τα λέπια, την κοιλιά και τα βράγχια. Την πλένω. Αλατοπιπερώνω την κοιλιά, βάζω 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 κλωνάρια μαϊντανό και αν θέλω μισή φέτα λεμόνι στο κεφάλι. Χαράζω με ένα μαχαίρι τη κάθε ράχη (βάθος 1 εκατοστό, μήκος 2 εκατ) αλατοπιπερώνω, βάζω και μισό σκόρδο. Πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι ψιλό και πιπέρι, την ακουμπώ σε ένα πιάτο. Πιπέρι όσο θέλετε, αλλά όχι πάνω από ένα κουταλάκι αλάτι στο σύνολο..Διαλέγω ένα ταψί στο μέγεθος της τσιπούρας . Βάζω μια στρώση κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, και πατάτες κομμένες λεπτές φέτες.Τα αλατίζω. Προσθέτω 2 ή 3 φλιτζανάκια νερό. Ακουμπώ πάνω τους το ψάρι. Πασπαλίζω λίγη ρίγανη.Ρίχνω πάνω στο ψάρι μισό φλιτζανάκι λάδι. Ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, στην μεσαία θέση. Δεν ξεχνώ να κοιτώ το νερό, αν χρειαστεί προσθέτω, δεν είναι απαραίτητο να τις γυρίσω.
Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
ΣΑΒΟΡΟ
Καθαρίζουμε, πλένουμε, σουρώνουμε, αλατίζουμε 1 κιλό γόπες και μετά από μισή ώρα τις τηγανίζουμε. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο πήλινο ή γυάλινο σκεύος. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 1 φλιτζανάκι λάδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/2 κουταλάκι ντομάτα πελτέ (αν θέλω) και τα σοτάρω. Προσθέτω 1 κρασοπότηρο νερό, 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες, 1 κουταλάκι δενδρολίβανο, 1/3 κουταλάκι πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη. Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά, τα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω 1 κρασοπότηρο ξίδι. Αδειάζω με προσοχή το περιεχόμενο στο σκεύος με τα ψάρια . Τα αφήνω για 2-3 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν οι μυρωδιές από τα ψάρια. Δοκιμάζουμε για να πετύχουμε την επιθυμητή γεύση. Διατηρούνται στο ψυγείο.
επιπλέον νηστίσιμα
επιπλέον νηστίσιμα
Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
ΖΑΜΠΟΝΟΠΙΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗ EXPRESS
Υλικά για 4 πίτες:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ αραιωμένη με 1 κουταλάκι νερό
4 φέτες τυρί τοστ
4 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
1 κρόκος αυγού
πίτες
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ αραιωμένη με 1 κουταλάκι νερό
4 φέτες τυρί τοστ
4 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
1 κρόκος αυγού
Κόβω σε 4 κομμάτια ένα φύλλο σφολιάτας. Αλείφω ( αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω 1 εκατοστό) το κάθε κομμάτι με ντομάτα πελτέ ή κέτσαπ ή άλλη σάλτσα. Προσθέτω στην μισή επιφάνεια 1 φέτα τυρί του τοστ και 1φέτα ζαμπόν αλείφοντάς τα με σάλτσα . Διπλώνω τη σφολιάτα και πιέζω τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Τρυπώ με το πιρούνι σχεδόν όλη την πάνω επιφάνεια. Αν θέλω αλείφω την πάνω επιφάνεια με τον κρόκο ενός αυγού ανακατεμένου με ένα κουταλάκι νερό. Ακουμπώ τις ζαμπονόπιτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ με μανιτάρια
Υλικά γέμισης:
300γρ. χονδροτριμμένα μαλακά τυριά (ρεγκάτο, κασέρι, γκούντα....)
150γρ. τριμμένο ανθότυρο ή φέτα
100γρ. μπέικον και ζαμπόν
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά λάδι
1 μικρό φλιτζανάκι γάλα ή κρέμα γάλακτος
πιπέρι
1 ντομάτα μικρή τριμμένη στον τρίφτη (χωρίς το φλούδι)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια κονσέρβα
Αναμειγνύω τα υλικά γέμισης
επίσης χρειάζομαι:δύο φύλλα σφολιάτας, 1 αυγό που το χτυπάμε με το πιρούνι να ομογενοποιηθεί
300γρ. χονδροτριμμένα μαλακά τυριά (ρεγκάτο, κασέρι, γκούντα....)
150γρ. τριμμένο ανθότυρο ή φέτα
100γρ. μπέικον και ζαμπόν
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά λάδι
1 μικρό φλιτζανάκι γάλα ή κρέμα γάλακτος
πιπέρι
1 ντομάτα μικρή τριμμένη στον τρίφτη (χωρίς το φλούδι)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια κονσέρβα
Αναμειγνύω τα υλικά γέμισης
επίσης χρειάζομαι:δύο φύλλα σφολιάτας, 1 αυγό που το χτυπάμε με το πιρούνι να ομογενοποιηθεί
Εκτέλεση: Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας , βάζουμε τη γέμιση, από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντάς τες με ένα πιρούνι.. Αλείφουμε με το αυγό, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα χέρια μας ελάχιστο νερό, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά το φύλλο, για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος της πίτας).
Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Τι μαγείρεψα σήμερα
4/10/11, ημέρα Τρίτη.
Μαγείρεψα για το μεσημέρι μακαρόνια ψιλά, άσπρα σοταρισμένα με λάδι και σάλτσα κιμά. Το βράδυ με την σάλτσα κιμά που μου έμεινε έφτιαξα κρεατοτυρόπιτα. Μου περίσσεψε όμως γέμιση. Έφτιαξα μια γρήγορη ζύμη από 250γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι λάδι μια πρέζα αλάτι και λίγο νερό. (μου κόλησε λίγο στα δάκτυλα και πρόσθεσα αλεύρι και σταγόνες λαδιού). Την χώρισα σε μπαλάκια, τα άνοιξα με τα δάκτυλά μου, έβαλα στο κέντρο γέμιση και τα δίπλωσα πιέζοντάς τα στις άκρες για να κλείσουν.
5/10/11, ημέρα Τετάρτη
Το μεσημέρι φάγαμε άσπρα φασόλια σούπα μόνο που δεν έβαλα ντομάτα. Τα συνοδέψαμε με τυρί φέτα και άσπρο ψωμί. Βέβαια το καλύτερο είναι το μαύρο ψωμί ή ολικής αλέσεως. Για το βράδυ τα πολλαπλασίασα προσθέτοντας σε όσα έμειναν νερό, ντομάτα πελτέ, λαδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλό κοφτό μακαρονάκι.
6/10/11, ημέρα Πέμπτη
Σήμερα μετά την δουλειά έτρεχα για δυσάρεστα. Φάγαμε πρόχειρα το μεσημέρι και το βράδυ μαγείρεψα Καρμπονάρα κερκυραϊκή. Καληνύχτα.
7/10/11, ημέρα Παρασκευή
Το μεσημέρι φτιάξαμε στα γρήγορα κριθαράκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα και το βράδυ ομελέτα με φέτα και λουκάνικα πυροσκί. 'Εφτιαξια μια ζύμη από αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, νερό και ελάχιστο λάδι. Φρόντισα να μην κολλάει στα δάκτυλά μου, τη χώρισα σε μπαλάκια, τα άνοιξα με τα δάκτυλά μου και την τύλιξα γύρω από μικρά λουκάνικα αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες. Ψήθηκαν στους 180β για μισή ώρα. Αύριο πρέπει να φτιάξω κάποιο γλυκό.
8/10/11, ημέρα Σάββατο
Το σημερινό μενού για μεσημέρι-βράδυ είναι: Τηγανιτοί κεφτέδες οι μισοί σκέτοι και οι μισοί με σάλτσα. Για την σάλτσα τσιγάρισα 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ σε 2 φλιτζανάκια λάδι, προσθεσα 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μόλις άρχισε να βράζει έριξα τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση και να απορροφηθεί το νερό (5λ). Σαλάτα ντομάτα με ελιές και κρεμμύδια, τηγανιτές πατάτες και ρύζι μπασμάτι βρασμένο σε νερό για 10λ, σουρωμένο με λίγες σταγόνες λαδιού. Όποιος θέλει προθέτει στο ρύζι κεφτέδες με σάλτσα.
9/10/11, ημέρα Κυριακή
Πρόκειται να μαγειρέψω μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας με πατάτες πουρέ και γλυκό. Θα τα πούμε αργότερα.
10/10/11, ημέρα Δευτέρα
Για το μεσημέρι φακές σούπα με ντομάτα, ελιές και δυστυχώς ψωμί άσπρη μπακέτα. Το απόγευμα θα ψήσω μπιφτέκια στο φούρνο, με χωριάτικη σαλάτα και κυδώνι γλυκό του κουταλιού.
11/10/11, ημέρα Τρίτη
Μια ψευτόσουπα με ντομάτα πελτέ και μακαρόνια Νο6 κομμένα στα τέσσερα με μπόλικο μαύρο πιπέρι και τριμμένη φέτα όπως είναι καυτή είναι μια καλή και γρήγορη επιλογή για το μεσημέρι. Ίσως ανοίξουμε και μια κονσέρβα τόνο σερβιρισμένο με λαδολέμονο και ελιές. Το βράδυ μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές, κρεμμύδια, λαδορίγανη και αυγά βραστά σκληρά, κομμένα στα δυο πασπαλισμένα με αλατοπίπερο. Στα ενδιάμεσα θα συμπληρώσουμε με φρέσκο γάλα και κέικ που μόλις φτιάχνω (βασική ζύμη με σταφίδες). Καλή μέρα να έχουμε. το ελπίζω.
12/10/11, ημέρα Τετάρτη
Για μεσημέρι - βράδυ γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
Σαλάτα: μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένα με λάδι και μπαλσάμικο ξίδι.
Ψωμί: άσπρη μπακέτα
Φρούτα: μήλα
13/10/11, ημέρα Πέμπτη
Αγόρασα από το σούπερ μάρκετ ένα νωπό κοτόπουλο και ζήτησα να το κόψουν κομμάτια. Το μαγείρεψα κοκκινιστό στην κατσαρόλα, όπως ακριβώς θα μαγείρευα τα πικάντικα μπούτια. Μας αρέσει το ρύζι οπότε το σέρβιρα με ένα απλό βραστό ρύζι για πιλάφι. Το έβρασα για 20 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το σούρωσα και το σωτάρισα με λίγο λάδι ελιάς. Σαλάτα και φρούτα από χτες. Για αύριο
14/10/11, ημέρα Παρασκευή
Έχω αγοράσει έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι και θα φτιάξω σπανακόρυζο για το μεσημέρι και το βράδυ θα βολευτούμε με όσο κοτόπουλο μες έχει μείνει, κέικ και φρούτα. Καληνύχτα.
15/10/11, ημέρα Σάββατο
Μέρα βροχερή, μουντή, γεμάτη κατάθλιψη. Μου έμεινε λίγος κιμάς και έφτιαξα κόκκινα γιουβαρλάκια με μπόλικη σάλτσα και ρύζι, αρκετά ζουμερά και τα φάγαμε με τυρί φέτα και μπόλικο ζεστό μαύρο ψωμί. Το απόγευμα έψησα κουλουράκια λαδιού με άρωμα κανέλας και τα βουτήξαμε σε ζεστό γάλα και αργότερα συμπληρώσαμε με φρουτοσαλάτα με μήλο, αχλάδι, σταφύλι. Για αύριο αγόρασα χοιρινό μπούτι προορισμένο για ψητό στο φούρνο. Θα δούμε. Να έχετε όλοι καλή νύχτα.
16/10/11, ημέρα, Κυριακή
Ξύπνησα αργά, πολύ αργά για μπούτι χοιρινό στον φούρνο. Όσο έπινα τον καφέ μου σκεπτόμουν πώς να το μαγειρέψω και επινόησα τον ακόλουθο τρόπο με πολύ καλά αποτελέσματα.
Έπλυνα γρήγορα το δίκιλο κρέας και με βαθειές μαχαιριές έβαλα στο εσωτερικό του μερικά σκόρδα, αλάτι και πιπέρι. Το έβαλα στην χύτρα, στη σχάρα του ατμού και το μαγείρεψα για 15λ. Άνοιξα την χύτρα και το μετέφερα στο ταψί. Το έκοψα φέτες κόντρα στις ίνες του, το αλατοπιπέρωσα, έκοψα μερικές πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις αλατοπιπερώσα και αυτές, λάδωσα όλα τα υλικά, έβαλα λίγο νερό και το έψησα στους 180β μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος έριξα τον χυμό 2 λεμονιών. Το συνόδεψα με μουστάρδα και σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκια άνηθο και λαδόξιδο. Τελείωσα το μαγείρεμα ακριβώς την ώρα του φαγητού.
17/10/11, ημέρα Δευτέρα
Φασόλια με τυρί φέτα, ελιές και πολύσπορο ψωμί για το μεσημέρι. Το βράδυ έβρασα μισό πακέτο μακαρόνια Νο 6 , τα σούρωσα και τα ανακάτεψα με το κρέας και τον σούγο από το χτεσινό φαγητό.
18/10/11, ημέρα Τρίτη
Καλαμαράκια τηγανιτά και μπρόκολο με μπόλικο πιπέρι και λαδολέμονο. Το μπρόκολο που μου περίσσεψε το έφτιαξα ογκρατέν για το βράδυ, γάλα και τοστ με μορταδέλα.
19/10/11, ημέρα Τετάρτη
Μεσημέρι-βράδυ πατάτες, πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένο λάχανο και λαδολέμονο.
20/10/11, ημέρα Πέμπτη
Φασολάκια γιαχνί με πατάτες, φέτα, ελιές, ψωμί και χυμό βύσσινο για το μεσημέρι. Το απόγευμα πράσινο τσάι με κουλούρια κανέλας και μήλα. Το βράδυ αυγά ομελέτα με φέτα, γάλα, σάντουιτς με ψημένο (στη τοστιέρα) ψωμί και μορταδέλα με γραβιέρα Κρήτης.
21/10/11, ημέρα Παρασκευή
Ραδίκι από τον κήπο με λαδολέμονο, τηγανιτό μαριδάκι, ψωμί μαύρο, μήλο, αχλάδι. Το βράδυ φρούτα και τα μικρά πίτες από το σουβλατζίδικο.
22/10/11, ημέρα Σάββατο
Μακαροντζίνι με καλαμαράκια στην κατσαρόλα και λάχανο με λαδολέμονο.
Λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα. Φρούτα (μήλο, αχλάδι).
23/10/11, ημέρα Κυριακή
Μακαρόνια σουφλέ στον φούρνο (ταλιατέλες σουφλέ), πανσέτες στο τηγάνι, λάχανο με λαδολέμονο.
Κέικ ανάμεικτο βανίλια σοκολάτα, γάλα. Φρούτα (μήλο, αχλάδι).
24/10/11, ημέρα Δευτέρα
Αρακάς κοκκινιστός για το μεσημέρι και για το βράδυ το χτεσινό φαγητό, κέικ, γάλα, φρούτα.
25/10/11, ημέρα Τρίτη
Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και μακαρόνια ψιλά στο σούγο του για μεσημέρι-βράδυ.
26/10/11, ημέρα Τετάρτη
Φακές με τηγανητές πατάτες, χυμός πορτοκάλι για το μεσημέρι, φρουτοσαλάτα από μήλο, αχάδι, μπανάνα για το απόγευμα και αυγά βραστά, τοστ, γάλα για το βράδυ.
27/10/11, ημέρα Πέμπτη
Μπακαλιάρος βραστός αυγοκομμένη σούπα με ρύζι για μεσημέρι-βράδυ
28/10/11, ημέρα Παρασκευή
Μακαρόνια με τη σάλτσα και μπιφτέκια στον φούρνο, λάχανο με ελιές και λαδολέμονο Κρέμα βανίλιας με μπόλικη κανέλα για το βράδυ.
29/10/11, ημέρα Σάββατο
Σπανακόρυζο για το μεσημέρι και σπανακόπιτα για το βράδυ.
30/10/11, ημέρα Κυριακή
Μπριζόλες, σουβλάκια στα κάρβουνα. Ψημένες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού με λάδι, πιπέρι και ρίγανη.
Σαλάτα μαρούλι με ρόκα, κρεμμύδι, άνηθο και ελιές.
31/10/11, ημέρα Δευτέρα
Ψευτόσουπα και ότι έμεινε από χτες.
6/10/11, ημέρα Πέμπτη
Σήμερα μετά την δουλειά έτρεχα για δυσάρεστα. Φάγαμε πρόχειρα το μεσημέρι και το βράδυ μαγείρεψα Καρμπονάρα κερκυραϊκή. Καληνύχτα.
7/10/11, ημέρα Παρασκευή
Το μεσημέρι φτιάξαμε στα γρήγορα κριθαράκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα και το βράδυ ομελέτα με φέτα και λουκάνικα πυροσκί. 'Εφτιαξια μια ζύμη από αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, νερό και ελάχιστο λάδι. Φρόντισα να μην κολλάει στα δάκτυλά μου, τη χώρισα σε μπαλάκια, τα άνοιξα με τα δάκτυλά μου και την τύλιξα γύρω από μικρά λουκάνικα αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες. Ψήθηκαν στους 180β για μισή ώρα. Αύριο πρέπει να φτιάξω κάποιο γλυκό.
8/10/11, ημέρα Σάββατο
Το σημερινό μενού για μεσημέρι-βράδυ είναι: Τηγανιτοί κεφτέδες οι μισοί σκέτοι και οι μισοί με σάλτσα. Για την σάλτσα τσιγάρισα 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ σε 2 φλιτζανάκια λάδι, προσθεσα 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μόλις άρχισε να βράζει έριξα τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση και να απορροφηθεί το νερό (5λ). Σαλάτα ντομάτα με ελιές και κρεμμύδια, τηγανιτές πατάτες και ρύζι μπασμάτι βρασμένο σε νερό για 10λ, σουρωμένο με λίγες σταγόνες λαδιού. Όποιος θέλει προθέτει στο ρύζι κεφτέδες με σάλτσα.
9/10/11, ημέρα Κυριακή
Πρόκειται να μαγειρέψω μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας με πατάτες πουρέ και γλυκό. Θα τα πούμε αργότερα.
10/10/11, ημέρα Δευτέρα
Για το μεσημέρι φακές σούπα με ντομάτα, ελιές και δυστυχώς ψωμί άσπρη μπακέτα. Το απόγευμα θα ψήσω μπιφτέκια στο φούρνο, με χωριάτικη σαλάτα και κυδώνι γλυκό του κουταλιού.
11/10/11, ημέρα Τρίτη
Μια ψευτόσουπα με ντομάτα πελτέ και μακαρόνια Νο6 κομμένα στα τέσσερα με μπόλικο μαύρο πιπέρι και τριμμένη φέτα όπως είναι καυτή είναι μια καλή και γρήγορη επιλογή για το μεσημέρι. Ίσως ανοίξουμε και μια κονσέρβα τόνο σερβιρισμένο με λαδολέμονο και ελιές. Το βράδυ μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές, κρεμμύδια, λαδορίγανη και αυγά βραστά σκληρά, κομμένα στα δυο πασπαλισμένα με αλατοπίπερο. Στα ενδιάμεσα θα συμπληρώσουμε με φρέσκο γάλα και κέικ που μόλις φτιάχνω (βασική ζύμη με σταφίδες). Καλή μέρα να έχουμε. το ελπίζω.
12/10/11, ημέρα Τετάρτη
Για μεσημέρι - βράδυ γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
Σαλάτα: μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένα με λάδι και μπαλσάμικο ξίδι.
Ψωμί: άσπρη μπακέτα
Φρούτα: μήλα
13/10/11, ημέρα Πέμπτη
Αγόρασα από το σούπερ μάρκετ ένα νωπό κοτόπουλο και ζήτησα να το κόψουν κομμάτια. Το μαγείρεψα κοκκινιστό στην κατσαρόλα, όπως ακριβώς θα μαγείρευα τα πικάντικα μπούτια. Μας αρέσει το ρύζι οπότε το σέρβιρα με ένα απλό βραστό ρύζι για πιλάφι. Το έβρασα για 20 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το σούρωσα και το σωτάρισα με λίγο λάδι ελιάς. Σαλάτα και φρούτα από χτες. Για αύριο
14/10/11, ημέρα Παρασκευή
Έχω αγοράσει έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι και θα φτιάξω σπανακόρυζο για το μεσημέρι και το βράδυ θα βολευτούμε με όσο κοτόπουλο μες έχει μείνει, κέικ και φρούτα. Καληνύχτα.
15/10/11, ημέρα Σάββατο
Μέρα βροχερή, μουντή, γεμάτη κατάθλιψη. Μου έμεινε λίγος κιμάς και έφτιαξα κόκκινα γιουβαρλάκια με μπόλικη σάλτσα και ρύζι, αρκετά ζουμερά και τα φάγαμε με τυρί φέτα και μπόλικο ζεστό μαύρο ψωμί. Το απόγευμα έψησα κουλουράκια λαδιού με άρωμα κανέλας και τα βουτήξαμε σε ζεστό γάλα και αργότερα συμπληρώσαμε με φρουτοσαλάτα με μήλο, αχλάδι, σταφύλι. Για αύριο αγόρασα χοιρινό μπούτι προορισμένο για ψητό στο φούρνο. Θα δούμε. Να έχετε όλοι καλή νύχτα.
16/10/11, ημέρα, Κυριακή
Ξύπνησα αργά, πολύ αργά για μπούτι χοιρινό στον φούρνο. Όσο έπινα τον καφέ μου σκεπτόμουν πώς να το μαγειρέψω και επινόησα τον ακόλουθο τρόπο με πολύ καλά αποτελέσματα.
Έπλυνα γρήγορα το δίκιλο κρέας και με βαθειές μαχαιριές έβαλα στο εσωτερικό του μερικά σκόρδα, αλάτι και πιπέρι. Το έβαλα στην χύτρα, στη σχάρα του ατμού και το μαγείρεψα για 15λ. Άνοιξα την χύτρα και το μετέφερα στο ταψί. Το έκοψα φέτες κόντρα στις ίνες του, το αλατοπιπέρωσα, έκοψα μερικές πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις αλατοπιπερώσα και αυτές, λάδωσα όλα τα υλικά, έβαλα λίγο νερό και το έψησα στους 180β μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος έριξα τον χυμό 2 λεμονιών. Το συνόδεψα με μουστάρδα και σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκια άνηθο και λαδόξιδο. Τελείωσα το μαγείρεμα ακριβώς την ώρα του φαγητού.
17/10/11, ημέρα Δευτέρα
Φασόλια με τυρί φέτα, ελιές και πολύσπορο ψωμί για το μεσημέρι. Το βράδυ έβρασα μισό πακέτο μακαρόνια Νο 6 , τα σούρωσα και τα ανακάτεψα με το κρέας και τον σούγο από το χτεσινό φαγητό.
18/10/11, ημέρα Τρίτη
Καλαμαράκια τηγανιτά και μπρόκολο με μπόλικο πιπέρι και λαδολέμονο. Το μπρόκολο που μου περίσσεψε το έφτιαξα ογκρατέν για το βράδυ, γάλα και τοστ με μορταδέλα.
19/10/11, ημέρα Τετάρτη
Μεσημέρι-βράδυ πατάτες, πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένο λάχανο και λαδολέμονο.
20/10/11, ημέρα Πέμπτη
Φασολάκια γιαχνί με πατάτες, φέτα, ελιές, ψωμί και χυμό βύσσινο για το μεσημέρι. Το απόγευμα πράσινο τσάι με κουλούρια κανέλας και μήλα. Το βράδυ αυγά ομελέτα με φέτα, γάλα, σάντουιτς με ψημένο (στη τοστιέρα) ψωμί και μορταδέλα με γραβιέρα Κρήτης.
21/10/11, ημέρα Παρασκευή
Ραδίκι από τον κήπο με λαδολέμονο, τηγανιτό μαριδάκι, ψωμί μαύρο, μήλο, αχλάδι. Το βράδυ φρούτα και τα μικρά πίτες από το σουβλατζίδικο.
22/10/11, ημέρα Σάββατο
Μακαροντζίνι με καλαμαράκια στην κατσαρόλα και λάχανο με λαδολέμονο.
Λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα. Φρούτα (μήλο, αχλάδι).
23/10/11, ημέρα Κυριακή
Μακαρόνια σουφλέ στον φούρνο (ταλιατέλες σουφλέ), πανσέτες στο τηγάνι, λάχανο με λαδολέμονο.
Κέικ ανάμεικτο βανίλια σοκολάτα, γάλα. Φρούτα (μήλο, αχλάδι).
24/10/11, ημέρα Δευτέρα
Αρακάς κοκκινιστός για το μεσημέρι και για το βράδυ το χτεσινό φαγητό, κέικ, γάλα, φρούτα.
25/10/11, ημέρα Τρίτη
Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και μακαρόνια ψιλά στο σούγο του για μεσημέρι-βράδυ.
26/10/11, ημέρα Τετάρτη
Φακές με τηγανητές πατάτες, χυμός πορτοκάλι για το μεσημέρι, φρουτοσαλάτα από μήλο, αχάδι, μπανάνα για το απόγευμα και αυγά βραστά, τοστ, γάλα για το βράδυ.
27/10/11, ημέρα Πέμπτη
Μπακαλιάρος βραστός αυγοκομμένη σούπα με ρύζι για μεσημέρι-βράδυ
28/10/11, ημέρα Παρασκευή
Μακαρόνια με τη σάλτσα και μπιφτέκια στον φούρνο, λάχανο με ελιές και λαδολέμονο Κρέμα βανίλιας με μπόλικη κανέλα για το βράδυ.
29/10/11, ημέρα Σάββατο
Σπανακόρυζο για το μεσημέρι και σπανακόπιτα για το βράδυ.
30/10/11, ημέρα Κυριακή
Μπριζόλες, σουβλάκια στα κάρβουνα. Ψημένες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού με λάδι, πιπέρι και ρίγανη.
Σαλάτα μαρούλι με ρόκα, κρεμμύδι, άνηθο και ελιές.
31/10/11, ημέρα Δευτέρα
Ψευτόσουπα και ότι έμεινε από χτες.
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021
Τρίτη 13 Ιουλίου 2021
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ: αυγά, λάδι, φρέσκα ντομάτα,κρεμμύδι, πιπεριά, φέτα, αλάτι, πιπέρι, ψωμί
Βάζω σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές λάδι, αλάτι, 1 ντομάτα, 1 κρεμμύδι και μια πιπεριά όλα κομμένα ροδέλες. Τα σωτάρω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτω 2 αυγά ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα να πήξει το ασπράδι. Σβήνω την φωτιά. Προσθέτω λίγη φέτα κομμένη μικρά κομμάτια και πασπαλίζω με κόκκινο πιπέρι. Κλείνω το καπάκι και αφήνω για 5 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο ψήνω 3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (τοστιέρα, φούρνος, τηγάνι) και τις τοποθετώ σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζω την στραπατσάδα.
λαχανικά
μπρουσκέτες
Έτσι το έλεγε και το έφτιαχνε η γιαγιά μου.

λαχανικά
μπρουσκέτες
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σε...

Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
-
Πολύ εύκολος και φθηνός! Σε 15 λεπτά είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται τεχνική παρά μόνο μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και ένα ταψάκι ή φόρμα ή ο...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2021
(39)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2020
(40)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(17)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)