Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ με μανιτάρια

Υλικά γέμισης:
300γρ. χονδροτριμμένα  μαλακά τυριά  (ρεγκάτο, κασέρι, γκούντα....)
150γρ. τριμμένο ανθότυρο ή φέτα
100γρ. μπέικον και  ζαμπόν

 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
1 κουταλιά λάδι
1 μικρό φλιτζανάκι γάλα ή κρέμα γάλακτος

πιπέρι
1 ντομάτα μικρή τριμμένη στον τρίφτη (χωρίς το φλούδι)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια κονσέρβα

 Αναμειγνύω τα υλικά γέμισης

επίσης χρειάζομαι:δύο φύλλα σφολιάτας, 1 αυγό που το χτυπάμε με το πιρούνι να ομογενοποιηθεί

Εκτέλεση: Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ,  βάζουμε τη γέμιση, από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντάς τες με ένα πιρούνι.. Αλείφουμε με το αυγό, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα χέρια μας ελάχιστο νερό, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά το φύλλο, για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος της πίτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου