Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ


Βασικά υλικά: 1 τσιπούρα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι, 1/4 κουταλάκι ρίγανη, 3 κλωνάρια μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, μισή φέτα λεμόνι, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 μικρή πατάτα, 2 φλιτζανάκια νερό, 1/2 φλιτζανάκι λάδι
Καθαρίζω την τσιπούρα από τα λέπια, την κοιλιά και τα βράγχια. Την πλένω. Αλατοπιπερώνω την κοιλιά, βάζω 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 κλωνάρια μαϊντανό και αν θέλω μισή φέτα λεμόνι στο κεφάλι. Χαράζω με ένα μαχαίρι τη κάθε ράχη (βάθος 1 εκατοστό, μήκος 2 εκατ) αλατοπιπερώνω, βάζω και μισό σκόρδο. Πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι ψιλό και πιπέρι, την ακουμπώ σε ένα πιάτο. Πιπέρι όσο θέλετε, αλλά όχι πάνω από ένα κουταλάκι αλάτι στο σύνολο..Διαλέγω ένα ταψί στο μέγεθος της τσιπούρας . Βάζω μια στρώση κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, και πατάτες κομμένες λεπτές φέτες.Τα αλατίζω. Προσθέτω 2 ή 3 φλιτζανάκια νερό.  Ακουμπώ πάνω τους  το ψάρι. Πασπαλίζω λίγη ρίγανη.Ρίχνω πάνω στο ψάρι μισό φλιτζανάκι λάδι. Ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, στην μεσαία θέση. Δεν ξεχνώ να κοιτώ το νερό, αν χρειαστεί προσθέτω, δεν είναι απαραίτητο να τις γυρίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου