Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ


      (από τη Σπυριδούλα)
Αρέσει πολύ στα παιδιά.
Χτυπώ σε μια λεκάνη για 5 λεπτά με το μίξερ χειρός με δυνατή ταχύτητα 1 μαργαρίνη πλακέ μαλακωμένη με 1 φλυτζάνι ζάχαρηΠροσθέτω 6 αυγά, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω την ανάδευση για 1-2 λ. μέχρι να δω φουσκάλες στην επιφάνεια. Συμπληρώνω με 2 φλυτζάνια (για γάλα) αλεύρι για κέικ, 1 βανίλια, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 φάκελο τρούφα και τελειώνω το χτύπημα με μέτρια ταχύτητα για 1-2λ. Το βάζω να καλύπτει τα 2/3 ενός μέτριου λαδωμένου ταψιού και το ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Όταν το βγάλω από τον φούρνο, το χαρακώνω και όταν κρυώσει το περιχύνω με καυτό σιρόπι φτιαγμένο με 3 φλυτζάνια ζάχαρη και 3 νερό που βράζουν για 5λ. Απλώνω στην επιφάνεια 2 σοκολάτες κουβερτούρα και 3 κουταλιές νερό λιωμένες σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ή μπεν μαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου