Υλικά για 4 πίτες:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ αραιωμένη με 1 κουταλάκι νερό
4 φέτες τυρί τοστ
4 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
1 κρόκος αυγού
πίτες
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ αραιωμένη με 1 κουταλάκι νερό
4 φέτες τυρί τοστ
4 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
1 κρόκος αυγού
Κόβω σε 4 κομμάτια ένα φύλλο σφολιάτας. Αλείφω ( αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω 1 εκατοστό) το κάθε κομμάτι με ντομάτα πελτέ ή κέτσαπ ή άλλη σάλτσα. Προσθέτω στην μισή επιφάνεια 1 φέτα τυρί του τοστ και 1φέτα ζαμπόν αλείφοντάς τα με σάλτσα . Διπλώνω τη σφολιάτα και πιέζω τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Τρυπώ με το πιρούνι σχεδόν όλη την πάνω επιφάνεια. Αν θέλω αλείφω την πάνω επιφάνεια με τον κρόκο ενός αυγού ανακατεμένου με ένα κουταλάκι νερό. Ακουμπώ τις ζαμπονόπιτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου