ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
Υλικά:
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή 1 φλ. νερό που έχουμε βράσει με 3-4 ξυλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι με 1 κουταλάκι σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει)
1 βανίλια
μια πρέζα κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
αφού ανακατέψουμε 5 λεπτά τα υλικά ώστε να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε 700-1000 γραμμάρια αλεύρι (ανάλογα με το μέγεθος του φλιτζανιού) και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 180β,στον αέρα για 15λ περίπου βάζοντας το ταψί στην χαμηλή θέση του φούρνου.
Υλικά:
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή 1 φλ. νερό που έχουμε βράσει με 3-4 ξυλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι με 1 κουταλάκι σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει)
1 βανίλια
μια πρέζα κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
αφού ανακατέψουμε 5 λεπτά τα υλικά ώστε να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε 700-1000 γραμμάρια αλεύρι (ανάλογα με το μέγεθος του φλιτζανιού) και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάκτυλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 180β,στον αέρα για 15λ περίπου βάζοντας το ταψί στην χαμηλή θέση του φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου