Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ: αυγά, λάδι, φρέσκα ντομάτα,κρεμμύδι, πιπεριά, φέτα, αλάτι, πιπέρι, ψωμί
Έτσι το έλεγε και το έφτιαχνε η γιαγιά μου.
Βάζω σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές λάδι, αλάτι, 1 ντομάτα, 1 κρεμμύδι και μια πιπεριά όλα κομμένα ροδέλες. Τα σωτάρω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτω 2 αυγά ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα να πήξει το ασπράδι. Σβήνω την φωτιά. Προσθέτω λίγη φέτα κομμένη μικρά κομμάτια και πασπαλίζω με κόκκινο πιπέρι. Κλείνω το καπάκι και αφήνω για 5 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο ψήνω 3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (τοστιέρα, φούρνος, τηγάνι) και τις τοποθετώ σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζω την στραπατσάδα.
 λαχανικά
μπρουσκέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πλένουμε το κατσίκι, το βάζουμε στο ταψί, το χαράζουμε σε 4-5 μεριές και γεμίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο και από μια σκελίδα σκόρδο. Το π...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου