Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

Σε ένα τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο μισό κόκορα κομμένο σε κομμάτια. Τα μεταφέρω σε μια  κατσαρόλα. Στο λάδι του τηγανιού τσιγαρίζω 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ, την σβήνω με ένα ποτήρι νερό ή κόκκινο κρασί και  αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις. Περιχύνω τον κόκορα με τον ζωμό, προσθέτω ένα μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi, λίγους κόκκους μπαχάρι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ξύλο κανέλας λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει, χωρίς να πήξει η σάλτσα.. Λίγο πριν το τέλος αλατίζω και πιπερώνω.
Βράζω μακαρόνια Ν5 (με μικρή τρύπα) 2 λεπτά λιγότερο από την οδηγία. Τα σουρώνω, τα περιχύνω με λίγο λάδι και τα ανακατεύω με την σάλτσα.  
πουλερικά

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ στο ψυγείο

Ένα πανεύκολο γλυκό. Θα παραθέσω τις αναλογίες για την ποσότητα που φτιάχνω και αντιστοιχεί σε ένα μακρόστενο (μεγάλο) πυρέξ. Όταν το πρωτοέφτιαξα, για να το δοκιμάσω, μείωσα στο 1/3 τη δόση.
Γεμίζω τον πάτο ενός ταψιού με τετράγωνα μπισκότα (πτι-μπερ). Τα ολικής άλεσης ταιριάζουν περισσότερο. Από πάνω στρώνω την κρέμα και πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο.
Κρέμα: ανακατεύω 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με 3 κουτιά μεγάλα γάλα ζαχαρούχο,τον χυμό 3 λεμονιών και ξύσμα από 1 λεμόνι.
                                                                                                            ...από την Στελίνα...                              

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Σοτάρουμε σε 2-3 φλιτζανάκια λάδι  3-4 μερίδες γαλοπούλας. Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με νερό και την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό κάθε φορά που χρειάζεται.15 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από ένα μαρούλι (πλυμένα) και δοκιμάζουμε για αλάτι. Αυγοκόβουμε με ένα αυγό.
Φροντίζουμε το φαγητό μας να έχει ζωμό για το αυγόκομα.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

Ένα ωραίο ψάρι, αλλά επικίνδυνο, μόνο ψαράς θα πρέπει να σας το καθαρίσει, είναι ο σκορπιός, που γίνεται και ψαρόσουπα, αλλά και μπουρδέτο: σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά, ένα ψιλοκομμένο (στο multi) κρεμμύδι και 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ, σε 2 φλιτζανάκια λάδι.  Το σβήνουμε με 1/2 ποτηράκι ξηρό άσπρο κρασί (αν έχουμε), προσθέτουμε 1 1/2 κούπα νερό, 1 φύλλο δάφνης, 1\3 κουταλάκι αλάτι, 1/3 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, 5-6 φύλλα μαϊντανό. Σιγοβράζει για 15-20 λεπτά περίπου. 
ψάρια

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πατάτες στρογγυλές φούρνου


Στον σούγο της γαλοπούλας ή του χοιρινού ψήνω στους 150β στην κάτω θέση για 1 ½ -2 ώρες αλατοπιπερωμένες, με λίγο λεμόνι και ψιλοκομμένο σκόρδο,  στρογγυλές πατάτες. Προσθέτω λίγο νερό όποτε χρειάζεται και όταν μαλακώσουν αυξάνω την θερμοκρασία στους 200β να απορροφηθούν τα επιπλέον υγρά. Έτσι γίνονται μαλακές και όχι ξεροψημένες.
πατάτες

Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι


Μαγειρεύεται όπως η αυγοκομμένη κρεατόσουπα με υλικά 1-2 μερίδες μοσχάρι και τις φτερούγες, τον λαιμό και τα πόδια της γαλοπούλας.
Τα κρέατα και τα λαχανικά σουρώνονται, τοποθετούνται σε διαφορετικές πιατέλες, πασπαλίζονται με αλάτι χονδρό και πιπέρι. Σκεπάζονται για να διατηρηθούν  ζεστά και μαλακά. Στον ζωμό βράζουμε ρύζι και αυγοκόβουμε.

Μπακλαβάς σε ρολό

Γέμιση:  ½ κιλό καρύδια τριμμένα και δυο  χούφτες ψιλοκομμένα αμύγδαλα,  ½  φλιτζάνι φρυγανιά, 2-3 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο.
Ψιλό φύλλο κρούστας γύρω στο μισό κιλό (12 φύλλα), πινέλο, βούτυρο φυτικό με λάδι ελιάς.
Απλώνω δυο λαδωμένα φύλλα και τα πασπαλίζω με γέμιση. Τα τυλίγω ρολό και αυτό το ρολό το τυλίγω σε ένα άλλο λαδωμένο φύλλο. Τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο ( 4 κομμάτια) σε λαδωμένο ταψί, τα καρφώνω με γαρύφαλλα, τα λαδώνω, τα κόβω και τα ψήνω στους 150-160β στον αέρα να ροδοψηθούν παντού. Σε κρύο ή ζεστό μπακλαβά περιχύνω καυτό σιρόπι.
Σιρόπι: 600γρ. ζάχαρη, 3 κουταλιές γλυκόζη, 2 ποτήρια νερό,  3-4 κουταλιές μέλι, χυμό και φλούδα ενός λεμονιού.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ


Α. Πλένω  4-5 φορές μαρουλόφυλλα, λίγη ρόκα, φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο άνηθο.
Κόβω την σαλάτα μου στο σουρωτήρι για δυο λόγους: για να σουρώσει από τα νερά – για να χρησιμοποιήσω όση χρειάζομαι και την υπόλοιπη να την διατηρήσω  καλά σκεπασμένη 1-2 μέρες στο ψυγείο.
Το μαρούλι και η ρόκα χοντροκομμένα.
Τα κρεμμυδάκια με τα 2/3 της πράσινης άκρης και ο άνηθος ψιλοκομμένα.
Βάζω όση σαλάτα χρειάζομαι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ή πιατέλα και αλατίζω. Από πάνω ραντίζω με μπαλσάμικο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο, σκορπίζω 1-2 κουταλιές μαύρες  μικρές ελιές και γαρνίρω με αλατισμένο αγγούρι κομμένο όπως μου αρέσει. 
Β. Σε ένα σουρωτήρι ψιλοκόβω πράσινο και κόκκινο λάχανο. Τα πλένω 4-5 φορές , με το σουρωτήρι, μέσα σε λεκάνη με καθαρό κάθε φορά νερό. Σουρώνω. Τρίβω από πάνω με τον τρίφτη μπόλικο καρότο. Ανακατεύω. Βάζω σε πιατέλα όσο χρειάζομαι, αλατίζω, ραντίζω με λεμόνι και λάδι και γαρνίρω με ελιές.
Γ. Βάζω σε μια πιατέλα ρόκα χοντροκομμένη, αλατισμένη και ραντισμένη με μπαλσάμικο ξύδι. Γαρνίρω με κομμένα στη μέση και αλατισμένα ντοματίνια. Ραντίζω με λάδι και σκεπάζω την σαλάτα με φλούδες σκληρού τυριού. 
σαλάτες

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Το ταψί πρέπει να έχει το μέγεθος από τα φύλλα κρούστας.
 Η ποσότητα της κρέμας αναφέρεται σε μια πλούσια μπουγάτσα με μισό κιλό περίπου φύλλα. Για μικρότερη ποσότητα θα μειώσουμε τις αναλογίες στο μισό, Μπορούμε να φτιάξουμε δυο μικρότερα ταψιά μπουγάτσας και το ένα άψητο να το διατηρήσουμε στον καταψύκτη, αφού κρυώσει ή στην μισή κρέμα να προσθέσουμε μια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και να τη μετατρέψουμε σε μπουγάτσα σοκολάτας. Ότι και αν επιλέξουμε πρώτα θα στρώσουμε σε βουτυρωμένο ταψί 5-7 βουτυρωμένα φύλλα και μετά θα φτιάξουμε την κρέμα.
Κρέμα: Βράζουμε 6 φλιτζάνια γάλα με μια φλούδα λεμονιού, 2 ξυλάκια κανέλας και 2 βανίλιες , (προσέχοντας να μην φουσκώσει και χυθεί).Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας  μέχρι να πήξει 1 φλ ζάχαρη και 1 φλ σιμιγδάλι ψιλό. Αποσύρουμε από την φωτιά, βγάζουμε την φλούδα και την κανέλα, αναδεύουμε ελαφρώς για 2-3λ να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε ανακατεύοντας 3 ολόκληρα αυγά καλά χτυπημένα (τα έχουμε έτοιμα). Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και προσθέτουμε από επάνω τα υπόλοιπα 5-7 βουτυρωμένα φύλλα. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180β στον αέρα για 40-50λ περίπου μέχρι να ψηθεί όλο το γλυκό. Αφού ψηθεί την πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Για τα φύλλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο γάλακτος ή φυτικό 250γρ περίπου, ακόμα και λάδι.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά: 3 αυγά, 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο, 2 ποτ. νερού ζάχαρη, 2 κουταλάκια σόδα, 2 κουταλάκια κανέλα, 3 κουταλιές μέλι, όσο πάρει αλεύρι(600-700γρ.).
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη πρέπει να γίνει μέτρια (ούτε πολύ σφικτή, ούτε πολύ μαλακή). Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε στους 150β στον αέρα, 10-15λ ανάλογα με το μέγεθος από τα μπαλάκια. Φουσκώνουν και ψήνονται πολύ γρήγορα. Τα κολλάμε ανά δυο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
... τα δοκίμασα, ήταν καταπληκτικά! ... από την Σοφία...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Χτυπάω μαζί 130γρ φυτικό βούτυρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 3 αυγά, ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 2 βανίλιες. Όταν αφρατέψει προσθέτω 1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο( είναι προαιρετικό), 2 φλ σιμιγδάλι ανακατεμένο με 1/2 φλ αλεύρι για κέικ και 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ εναλλάξ με 3/4 φλ γάλα ή χυμό πορτοκάλι με λίγο ούζο. Προαιρετικά 1 κουταλάκι κανέλα και 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο 26.
Ψήνουμε στους 180β για 45λ περίπου.
Περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι το χλιαρό γλυκό και το βάζουμε στον φούρνο για λίγο για καλύτερη απορρόφηση του υγρού.
Σιρόπι: 3 φλ ζάχαρη, 3 φλ νερό, 2-3 ξυλάκια κανέλα, 6-7 γαρίφαλα. Βράζουν για 5λ.
                                                                                                                                                ΑΝΝΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΝΤΑΪΦΙ με ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ανοίγω πολύ καλά 1 πακέτο κανταϊφι (400γρ περίπου), το τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνω στους 180β για 20-30λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει σε όλη του την μάζα. Όταν κρυώσει ρίχνω σιγά σιγά χλιαρό το σιρόπι.
Σιρόπι: Βράζω για 5 λεπτά 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 φλ νερό και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.
Πάνω στο σιροπιαστό καταϊφι στρώνω την κρέμα.
Κρέμα: Σε 1 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό ρίχνω 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού, 2 κρόκους αυγού χτυπημένους με 1 1/4 φλ ζάχαρη και 1/3 φλ κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύω συνεχώς το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Τότε το αποσύρω από την φωτιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτω 2 κουταλιές βούτυρο και 1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού.
Γαρνίρω με 1 πακέτο φυτική σαντιγί σε σκόνη που έχω  ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες.
Πασπαλίζω με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ και ζαχαρωμένα φρούτα.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Αναμειγνύω σε βαθιά σαλατιέρα:
1 μέτριο μπολ ψιλοκομμένο λάχανο  ελαφρώς αλατισμένο
3 τριμμένα καρότα
1 φλιτζάνι τυρί regato σε κύβους ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνι καπνιστή μπριζόλα ή μπέικον ψιλοκομμένα
1/2φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2/3 φλ μαγιονέζα
1 φλιτζανάκι λάδι-5-6 κλωναράκια άνηθο-μισό κρεμμύδι-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένα στο multi
Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας και την περιεκτικότητα της σαλάτας σε λάχανο.
σαλάτες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ λαδολέμονο με ΡΥΖΙ

Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό ίσα να τις σκεπάζει, τις σουρώνουμε, τις καθαρίζουμε(αν χρειάζεται) και τις σερβίρουμε με πιπέρι και λαδολέμονο.
Συμπληρώνουμε στο ζωμό νερό μέχρι 3 φλιτζάνια, 2 κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι και βράζουμε για 20λ 1φλ ρύζι να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό.
Γαρίδες ακαθάριστες βράζουν για 15λ, καθαρισμένες για 10λ.
επιπλέον: νηστίσιμα
ψάρια

ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ

Ώριμες ντομάτες: τις κόβουμε 4 κομμάτια, βγάζουμε όσους πιο πολλούς σπόρους μπορούμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε 24 ώρες να σουρώσουν. Τις τρίβουμε στο μίξερ και τις σιγομαγειρεύουμε σε ρηχή κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Τις διατηρούμε, κατά προτίμηση στο ψυγείο, σε κλειστά αποστειρωμένα βάζα με ένα εκατοστό λάδι από πάνω τους. Να θυμόμαστε ότι η ντομάτα είναι αλατισμένη και η χρήση της στα φαγητά περιορίζει στο ελάχιστο την ποσότητα του αλατιού.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά:
8 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι ανάμικτα ή σιμιγδάλι και τριμμένη φρυγανιά ή φρυγανιά
1/2 κιλό τριμμένη καρυδόψιχα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
2 κουταλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, τα ρίχνω σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180β για 40 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την σιροπιάζω με καυτό σιρόπι.
Σιρόπι: Βράζω για 5λ 1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, 2 ξυλάκια κανέλας και χυμό ενός μέτριου λεμονιού.

ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ


   αναδεύω γρήγορα για 5 λεπτά ( με τη βοήθεια του μίξερ)
1 φλιτζάνι λάδι
2 κούπες ζάχαρη  
μόλις φουσκώσουν προσθέτω 5 αυγά, 1 βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λ
προσθέτω 
1 φλιτζανάκι κονιάκ, 1/2 κιλό αλεύρι για κέικ και ανακατεύω απαλά. Στο μείγμα  ρίχνω 1 φλ αλευρωμένες σταφίδες, 1 φλ χονδροκομμένα καρύδια και 4 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια και πασπαλισμένα με 1 κουταλάκι κανέλα. 
Καλύπτω το εσωτερικό ενός μέτριου ταψιού  με λαδόκολλα, απλώνω το μείγμα, ψήνω στους 180βαθμούς πάνω-κάτω για 40-60λ περίπου. Πασπαλίζω το κέικ με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
(σε ένα μικρό σουρωτήρι βάζω 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη άχνη και ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα).

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ


Εύκολες και αγαπητές σε όλους μας απαιτούν μικρό χρόνο παρασκευής και κόστους. Μισό κιλό μακαρόνια αντιστοιχούν σε 4-5 πιάτα. Για όσους  θέλουν να μαγειρέψουν για τον εαυτόν τους θα
πρέπει να μειώσουν στο μισό περίπου την ποσότητα ή ακόμα και στο  ένα  τρίτο. Σε αλατισμένο
(2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλάτι) νερό που βράζει σε  βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια,
ανακατεύουμε συχνά με μια μεγάλη πειρούνα ή κουτάλα. Στο χρόνο μαγειρεύματος του κατασκευαστή
τα σουρώνουμε. Αν δεν έχουμε φτιάξει σάλτσα (δες σάλτσες) μπορούμε όσο βράζουν τα μακαρόνια να ετοιμάσουμε τα ακόλουθα και να τα ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας:
Α) Ψήνουμε στους 180- 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδίσει σε ένα ταψάκι όση φέτα μας αρέσει , με φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και πιπεριά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε λάδι.(2 κουταλιές σούπας).
Β) Τηγανίζουμε σε λάδι ψιλοκομμένο μπέικον.
Γ) Ψιλοκόβουμε αλλαντικά και τυρί.
Ε)... ή αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη...
Επιπλέον ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ

  Αποφασίζουμε να χάσουμε κιλά με την μέθοδο της στέρησης. Όποια δίαιτα και αν ακολουθήσουμε θα την διακόψουμε, είτε γιατί θα έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο, είτε γιατί θα έχουμε βαρεθεί την καθημερινή προετοιμασία ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου θα ξαναποκτήσουμε όλο ή ένα μέρος του αρχικού μας βάρους, για τον απλούστατο λόγο: δεν αλλάξαμε διατροφικές συνήθειες και όταν τις αλλάξαμε δεν τις διατηρήσαμε και δεν τις συνδυάσαμε με την άσκηση.
  Πριν αρχίσουμε την δίαιτα θα πρέπει να περάσουμε ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, το οποίο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ο χρόνος αυτός θα μας προετοιμάσει και θα ενδυναμώσει την θέλησή μας, διότι η επιτυχία της οφείλετε στις γνώσεις και την ικανότητά μας να τηρούμε ό,τι έχουμε αποφασίσει.
  Παχαίνουμε γιατί τρώμε, εφ' όσον είμαστε υγιείς.
  Πρέπει να επισημάνουμε τι είναι εκείνο που μας παχαίνει. Η ποσότητα, το είδος της τροφής ή και τα δύο; * Αρχικά μαθαίνουμε να τρώμε μικρότερες ποσότητες φαγητού.* Μετά αφαιρούμε από το διαιτολόγιό μας τα γλυκά και τα μπισκοτοειδή.* Επόμενο βήμα είναι το ψωμί. Μόνο ολικής άλεσης, όχι μαζί με λίπη, πρωτεΐνες και περισσότερο από δύο φέτες την ημέρα.* Αφαιρούμε τα φαγητά με τα ζυμάρια και τα φύλλα.* Αποφεύγουμε τα τηγανιτά.* Τέλος στα αναψυκτικά και στα ποτά. Ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα δεν βλάπτει.* Όποιο βράδυ μπορούμε αντικαθιστούμε το ελαφρύ γεύμα μας με ένα-δυο γιαούρτια.* Φρούτα ενδιάμεσα από τα γεύματα. Μπανάνες περιορισμένες.* Πράσινες σαλάτες χοντροκομμένες, που με το μάσημα καθυστερούμε και έχουμε εντονότερο το αίσθημα του κορεσμού.* Αποφεύγουμε πατάτες, καλαμπόκι, βραστά καρότα.* Προτιμάμε τα βραστά λαχανικά με μπόλικο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.* Γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά. * Φρούτα κομπόστα χωρίς ζάχαρη και μαρμελάδα με ελάχιστη μαύρη ζάχαρη και ζελατίνη.* Ρύζι σε μικρές ποσότητες. Σε μεγάλες προτιμάμε μπασμάτι ή μαύρο.*Πολλά όσπρια.* Λίγοι καφέδες.* Όχι στην ζάχαρη.* Δημητριακά, φρυγανιές, ψωμί ολικής άλεσης. *Κρέας άπαχο.* Με τα λίπη και τις πρωτεΐνες  αποφεύγουμε το άμυλο...
  Θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες, αλλά πιστεύω πως δεν έχει νόημα. Χωρίς βιασύνη, αλλά με κανόνες το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό και το πιο σημαντικό από όλα θα είναι ολοδικό μας επίτευγμα.
  Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτές οι αλλαγές δεν εφαρμόζονται ταυτόχρονα. Κακοποιούμεθα ψυχικά και σωματικά. Αργά και σταθερά μεταβαίνουμε από την μια αλλαγή στην άλλη. Τότε το ζητούμενο θα έχει επιτευχθεί: η απώλεια βάρους και η διατήρησή της. Η εγκράτειά μας θα είναι ο ρυθμιστικός παράγων.
  Με αυτόν τον τρόπο έχασα ένα μέρος του επιπλέον  βάρους μου και το διατήρησα τηρώντας χαλαρά τους κανόνες και κολυμπώντας για μισή ώρα 4 φορές την βδομάδα.
 Αυτή είναι η θεώρησή μου περί απώλεια βάρους, αυτήν ακολουθώ με αυστηρότητα ή χαλαρότητα, ανάλογα τί επιθυμώ να πετύχω. Κάθε φορά που παχαίνω, απλώς την αναιρώ.
  Ρούλα

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου