Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά:
8 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι ανάμικτα ή σιμιγδάλι και τριμμένη φρυγανιά ή φρυγανιά
1/2 κιλό τριμμένη καρυδόψιχα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
2 κουταλάκια κανέλα
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, τα ρίχνω σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180β για 40 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την σιροπιάζω με καυτό σιρόπι.
Σιρόπι: Βράζω για 5λ 1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, 2 ξυλάκια κανέλας και χυμό ενός μέτριου λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου