Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μπακλαβάς σε ρολό

Γέμιση:  ½ κιλό καρύδια τριμμένα και δυο  χούφτες ψιλοκομμένα αμύγδαλα,  ½  φλιτζάνι φρυγανιά, 2-3 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο.
Ψιλό φύλλο κρούστας γύρω στο μισό κιλό (12 φύλλα), πινέλο, βούτυρο φυτικό με λάδι ελιάς.
Απλώνω δυο λαδωμένα φύλλα και τα πασπαλίζω με γέμιση. Τα τυλίγω ρολό και αυτό το ρολό το τυλίγω σε ένα άλλο λαδωμένο φύλλο. Τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο ( 4 κομμάτια) σε λαδωμένο ταψί, τα καρφώνω με γαρύφαλλα, τα λαδώνω, τα κόβω και τα ψήνω στους 150-160β στον αέρα να ροδοψηθούν παντού. Σε κρύο ή ζεστό μπακλαβά περιχύνω καυτό σιρόπι.
Σιρόπι: 600γρ. ζάχαρη, 3 κουταλιές γλυκόζη, 2 ποτήρια νερό,  3-4 κουταλιές μέλι, χυμό και φλούδα ενός λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΜΠΑΣ

Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου