Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

Σε ένα τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο μισό κόκορα κομμένο σε κομμάτια. Τα μεταφέρω σε μια  κατσαρόλα. Στο λάδι του τηγανιού τσιγαρίζω 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ, την σβήνω με ένα ποτήρι νερό ή κόκκινο κρασί και  αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις. Περιχύνω τον κόκορα με τον ζωμό, προσθέτω ένα μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi, λίγους κόκκους μπαχάρι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ξύλο κανέλας λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει, χωρίς να πήξει η σάλτσα.. Λίγο πριν το τέλος αλατίζω και πιπερώνω.
Βράζω μακαρόνια Ν5 (με μικρή τρύπα) 2 λεπτά λιγότερο από την οδηγία. Τα σουρώνω, τα περιχύνω με λίγο λάδι και τα ανακατεύω με την σάλτσα.  
πουλερικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου