Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ


Α. Πλένω  4-5 φορές μαρουλόφυλλα, λίγη ρόκα, φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο άνηθο.
Κόβω την σαλάτα μου στο σουρωτήρι για δυο λόγους: για να σουρώσει από τα νερά – για να χρησιμοποιήσω όση χρειάζομαι και την υπόλοιπη να την διατηρήσω  καλά σκεπασμένη 1-2 μέρες στο ψυγείο.
Το μαρούλι και η ρόκα χοντροκομμένα.
Τα κρεμμυδάκια με τα 2/3 της πράσινης άκρης και ο άνηθος ψιλοκομμένα.
Βάζω όση σαλάτα χρειάζομαι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ή πιατέλα και αλατίζω. Από πάνω ραντίζω με μπαλσάμικο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο, σκορπίζω 1-2 κουταλιές μαύρες  μικρές ελιές και γαρνίρω με αλατισμένο αγγούρι κομμένο όπως μου αρέσει. 
Β. Σε ένα σουρωτήρι ψιλοκόβω πράσινο και κόκκινο λάχανο. Τα πλένω 4-5 φορές , με το σουρωτήρι, μέσα σε λεκάνη με καθαρό κάθε φορά νερό. Σουρώνω. Τρίβω από πάνω με τον τρίφτη μπόλικο καρότο. Ανακατεύω. Βάζω σε πιατέλα όσο χρειάζομαι, αλατίζω, ραντίζω με λεμόνι και λάδι και γαρνίρω με ελιές.
Γ. Βάζω σε μια πιατέλα ρόκα χοντροκομμένη, αλατισμένη και ραντισμένη με μπαλσάμικο ξύδι. Γαρνίρω με κομμένα στη μέση και αλατισμένα ντοματίνια. Ραντίζω με λάδι και σκεπάζω την σαλάτα με φλούδες σκληρού τυριού. 
σαλάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΕΛΑΧΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

Σκεύος : να είναι φαρδύ, ώστε να απλώσει το ψάρι. Το σελάχι ονομάζεται και ρίνα, να είναι κομμένο σε μεγάλες μερίδες, το οποίο έχουμε αγορά...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου