Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ

Ώριμες ντομάτες: τις κόβουμε 4 κομμάτια, βγάζουμε όσους πιο πολλούς σπόρους μπορούμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε 24 ώρες να σουρώσουν. Τις τρίβουμε στο μίξερ και τις σιγομαγειρεύουμε σε ρηχή κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Τις διατηρούμε, κατά προτίμηση στο ψυγείο, σε κλειστά αποστειρωμένα βάζα με ένα εκατοστό λάδι από πάνω τους. Να θυμόμαστε ότι η ντομάτα είναι αλατισμένη και η χρήση της στα φαγητά περιορίζει στο ελάχιστο την ποσότητα του αλατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου