ΥΛΙΚΆ: 1-2 φλυτζανάκια λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες, 400 γραμμάρια ψιλοτριμμένα ντοματάκια κονσέρβα, 1/4 κουταλάκι γλυκό μπουκοβο, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη, μισό ποτήρι νερό, 6-8 γαρίδες (με τα κεφάλια τους) μέτριες κατεψυγμένες, 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6
ΣΑΛΤΣΑ:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το λάδι, σκόρδο, ντοματάκια , μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Προσθέτω τις γαρίδες και τις βράζω μαζί με την σάλτσα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (ροζ-κόκκινο). Τότε τις γυρνώ από την άλλη πλευρά και τις αφήνω επιπλέον 2 λεπτά περίπου. Τις αποσύρω σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό ( να μην είναι στεγνή η σάλτσα).
ΣΑΛΤΣΑ:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το λάδι, σκόρδο, ντοματάκια , μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Προσθέτω τις γαρίδες και τις βράζω μαζί με την σάλτσα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (ροζ-κόκκινο). Τότε τις γυρνώ από την άλλη πλευρά και τις αφήνω επιπλέον 2 λεπτά περίπου. Τις αποσύρω σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό ( να μην είναι στεγνή η σάλτσα).
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύω 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6 δύο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνω και καυτά όπως είναι τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω, βάζω από πάνω τις γαρίδες και είναι έτοιμα.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύω 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6 δύο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνω και καυτά όπως είναι τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω, βάζω από πάνω τις γαρίδες και είναι έτοιμα.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
Τις κατεψυγμένες γαρίδες τις αποψύχω αν τις βουτήξω σε παγωμένο νερό.
Για να βράσω μακαρόνια χρησιμοποιώ βαθειά κατσαρόλα, βάζω νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κουταλιά μεγάλη αλάτι.
Για να βράσω μακαρόνια χρησιμοποιώ βαθειά κατσαρόλα, βάζω νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κουταλιά μεγάλη αλάτι.
φοιτητικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου