Έψαξα για μια συνταγή εύκολη που να δίνει αφράτα κουλουράκια και βρήκα τις εξής αναλογίες από τον Στέλιο Πάρλιαρο.
400γρ αλεύρι (έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αφαίρεσα το μπέικιν)
80γρ βούτυρο
120γρ ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
75γρ φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλάκι γάλα ή νερό για επάλειψη
απλά πρόσθεσα στο μίγμα 2 βανίλιες, τα ανακάτεψα όλα μαζί, τα έβαλα 1 ώρα στο ψυγείο και έπλασα 25 κουλουράκια, τα άλειψα με το αυγό. Τα έψησα 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω.
Αν σας κολλάει η ζύμη στο πλάσιμο, λίγο αλεύρι στις παλάμες.
Καλοφάγωτα.
Καλό Πάσχα
400γρ αλεύρι (έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αφαίρεσα το μπέικιν)
80γρ βούτυρο
120γρ ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
75γρ φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλάκι γάλα ή νερό για επάλειψη
απλά πρόσθεσα στο μίγμα 2 βανίλιες, τα ανακάτεψα όλα μαζί, τα έβαλα 1 ώρα στο ψυγείο και έπλασα 25 κουλουράκια, τα άλειψα με το αυγό. Τα έψησα 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω.
Αν σας κολλάει η ζύμη στο πλάσιμο, λίγο αλεύρι στις παλάμες.
Καλοφάγωτα.
Καλό Πάσχα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου