ΣΑΛΤΣΑ:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το λάδι, σκόρδο, ντοματάκια , μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Προσθέτω τις γαρίδες και τις βράζω μαζί με την σάλτσα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (ροζ-κόκκινο). Τότε τις γυρνώ από την άλλη πλευρά και τις αφήνω επιπλέον 2 λεπτά περίπου. Τις αποσύρω σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό ( να μην είναι στεγνή η σάλτσα).

Σε αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύω 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6 δύο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνω και καυτά όπως είναι τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω, βάζω από πάνω τις γαρίδες και είναι έτοιμα.
Για να βράσω μακαρόνια χρησιμοποιώ βαθειά κατσαρόλα, βάζω νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κουταλιά μεγάλη αλάτι.