Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Χτυπώ στην μεγάλη ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά 250γρ. μαργαρίνη soft (ή μαλακωμένη) με 250γρ. ζάχαρη. Προσθέτω 1 βανίλια, 1 αυγό, 3 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλάκι σόδα ανακατεμένο με τον χυμό ενός λεμονιού (αφρίζει) και ανακατεύω. Ζυμώνω με 800γρ. περίπου αλεύρι (να μην κολλάει στα χέρια). Χρησιμοποιώντας  ένα ποτήρι σωλήνα με χοντρά τοιχώματα ανοίγω μικρά φύλλα πάχους 1 εκατ. και με το στόμιό του σχηματίζω στρογγυλά μπισκότα. Στρώνω λαδόχαρτο σε λαμαρίνα, τα βάζω σε σειρές το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150β, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Φτιάχνω 40-50 διπλά μπισκότα που ανάμεσά τους βάζω πηχτή μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού. Τα στρώνω το ένα δίπλα και πάνω από το άλλο και τα σκεπάζω, χωρίς να τα πιέσω, με νάιλον μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να μαλακώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου