Σήμερα αν και αργοπορημένη έφτιαξα κουραμπιέδες με επιτυχία με την συνταγή μιας συναδέλφου μου. Την παραθέτω:
Σε μια λεκάνη ανακατεύω <110γρ ζάχαρη άχνη, 600γρ αλεύρι, 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 125γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα> και ρίχνω σιγά σιγά αναμειγνύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι ένα μείγμα από <25γρ κονιάκ, 300γρ βούτυρο γάλακτος μαλακωμένο, 1 κρόκο αυγού>
Απλώνω παχιά ζύμη και κόβω τους κουραμπιέδες στα σχήματα που θέλω ή πιο απλά με το στόμιο ενός ποτηριού. Τους στρώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (δεν φουσκώνουν) και ψήνω στους 170β πάνω κάτω για 20-25λ. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Τα αμύγδαλα καβουρδίζονται καθαρισμένα ή ακαθάριστα, στρωμένα σε ταψί, στους 180β για λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου