Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Πλάθουμε μια ζύμη από κιμά, 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά ανά μπιφτέκι, αλάτι πιπέρι,ρίγανη, ελάχιστο λάδι και λεμόνι. Σχηματίζουμε μπιφτέκια με ομοιόμορφο πάχος όχι πιο μεγάλο από ένα εκατοστό. Τα βάζουμε σε ταψάκι, σκεπασμένα με καπάκι, πάνω από μια ρηχή κατσαρόλα με νερό (κατά τα 2/3), που βράζει. Τα μαγειρεύουμε 15 λεπτά ανά πλευρά και στο τέλος προσθέτουμε μισό κουταλάκι βούτυρο πάνω από κάθε μπιφτέκι. Ελέγχουμε το νερό γιατί εξατμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ μισής ώρας

ΥΛΙΚΆ: 1-2 φλυτζανάκια λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες, 400 γραμμάρια ψιλοτριμμένα ντοματάκια κονσέρβα, 1/4 κουταλάκι γλυκό μπουκοβο, ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου