Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ

Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδο.
Τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο ψαχνό από αρνί μέχρι να ροδοψηθεί από παντού. Σβήνω με κρασί και προσθέτω λεπτές ροδέλες καρότου, αρακά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μου. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύω με κομμάτια από κεφαλοτύρι.
Διαλέγω ταψί που να χωράει τα πουγκιά, το λαδώνω και τα φτιάχνω μέσα σε αυτό. Κάθε πογκί φτιάχνεται από 2-3 λαδωμένα μισά φύλλα κρούστας, που στο κέντρο βάζουμε μερικές κουταλιές γέμισης και τα δένουμε με ζεματισμένα κλωνάρια μαϊντανού ή σέλινου. Τα ροδοψήνουμε στους 180 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου