Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΣΕΛΑΧΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

Σκεύος: να είναι φαρδύ, ώστε να απλώσει το ψάρι.
Το σελάχι ονομάζεται και ρίνα, να είναι κομμένο σε μεγάλες μερίδες, το οποίο έχουμε αγοράσει από τον ψαρά και μας το έχει καθαρίζει από το εξωτερικό σκληρό δέρμα.
Υλικά για 1 κιλό ψάρι : 1 μέτριο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα με μαχαίρι, μία ή μισή καυτερή πιπεριά, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, 1/2 κουταλάκι μπούκοβο και 1/3 κουταλάκι αλάτι, 1/5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο, 1 φύλλο δάφνης, μερικά ντοματίνια ή μια ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, 1κουταλάκι ντομάτα πελτέ, 1-2 φλιτζανάκια του εσπρέσο λάδι.
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε , τα σιγοψήνουμε για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και για 10 λεπτά περίπου με 1 ποτήρι νερό . Προσθέτουμε το ψάρι. Χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά να μαγειρευτεί και ελέγχουμε για νερό ή  αλάτι ακόμα και για λάδι . Αφήνουμε όσο ζωμό θέλουμε.
 Καλοφάγωτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου