Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Κυριακή 19 Μαΐου 2024
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για ζουμερό στήθος από κοτόπουλο.
Κόβουμε δύο στήθη σε δύο λεπτότερες φέτες, αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα.Τα κόκαλα δεν μας πειράζουν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια ρηχή κατσαρόλα με 3 φλυτζανάκια νερό, 1/2 φλ λάδι, 2-3 κουταλάκια δεντρολίβανο, 4 σκελίδες σκόρδο, δυο πρέζες αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα γυρνώντας τό δυο-τρεις φορές. Όποτε χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και στο τέλος χυμό μισού λεμονιού. Αν θέλουμε περισσότερο λάδι προσθέτουμε στο τέλος. Συνοδεύουμε με ρύζι σουρωτό.
Σάββατο 18 Μαΐου 2024
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
Το γλυκό το φτιάχνω τον Δεκέμβρη, γιατί τότε τα πορτοκάλια έχουν χάσει την έντονη σπιρτάδα τους (για 1 κιλό καθαρό βάρος).
Πορτοκάλια μεγάλα, ζουμερά, πλυμένα, τριμμένη ελαφρώς η φλούδα τους με ψιλό τρίφτη να απομακρυνθούν τα σημάδια και αφαιρεμένοι οι πόλοι τους. Τα ζυγίζω, γιατί η ποσότητα της ζάχαρης είναι ισοδύναμη με το βάρος τους. Τα κόβω μακρόστενες φέτες σε μια βαθιά κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι ή ανάμεικτο και τα βράζω ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν ( μισή ώρα ανάλογα με το πάχος της φλούδας). Προσθέτω 1 κιλό ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας,1 βανίλια, χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι και δένουμε το γλυκό.
Το γλυκό είναι έτοιμο, όταν μια κρύα κουταλιά πάρει τη μορφή του μαλακού ζελέ. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα που έχουμε πλύνει και απολυμάνει για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς στο φούρνο.
Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ

3 παντεσπάνια έτοιμα ραντισμένα ελαφρά με χυμό κομπόστας (κυρίως το πρώτο, γιατί τα υπόλοιπα έχουν την κομπόστα)
πραλίνα φουντουκιού (έβαλε Μερέντα)
σουρωμένα και ψιλοκομμένα τα φρούτα μιας κομπόστας
σαντιγύ
σοκολάτα ψιλοκομμένη
....και τα συναρμολόγησε ως εξής:
παντεσπάνι
πραλίνα
παντεσπάνι
κομπόστα
παντεσπάνι
σαντιγύ με κομπόστα και σοκολάτα
ΓΛΥΚΑ α
Πέμπτη 16 Μαΐου 2024
ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

250γρ νισεστέ (σαν κορν φλάουρ)
1 κιλό ζάχαρη και 3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
1850 ml νερό
4 βανίλες
1/2 ποτήρι αμύγδαλο (ολόκληρο, άσπρο)
220 γρ καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
- Πρώτο βήμα: Σε μια λεκάνη βάζω το νισεστέ, τα 2/3 του κιλού της ζάχαρης, το νερό και τις βανίλιες. Τα ανακατεύω καλά για να λιώσουν όλα τα υλικά.
- Δεύτερο βήμα: Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα βάζω μια κουταλιά λάδι και καβουρδίζω τα αμύγδαλα ανακατεύοντάς τα συνεχώς σε δυνατή φωτιά. Τα τοποθετώ σε ένα πιάτο.
- Τρίτο βήμα: Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το μισό λάδι με το 1/3 του κιλού της ζάχαρης και με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα. Στην αρχή θα πετρώσει, αλλά εγώ θα συνεχίσω να ανακατεύω.
- Τέταρτο βήμα: Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω με προσοχή το περιεχόμενο της λεκάνης του πρώτου βήματος. Δεν θα ανησυχήσω που θα πετρώσει η καραμέλα.
- Πέμπτο βήμα: Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και μετά σε μέτρια. Με την κουτάλα ανακατεύω συνέχεια μέχρι να γίνει μια πηχτή, γυαλιστερή διάφανη μάζα.
- Έκτο βήμα: Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν τα νέα υλικά.
- Έβδομο βήμα: Στρώνω τον χαλβά σε ταψί και τον πασπαλίζω με την ζάχαρη.
- Όγδοο βήμα: Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αν ψήσω περισσότερο, ο χαλβάς απλώς θα βγει πιο σφικτός.
Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ
Υλικά: 5 λίτρα νερό, 900gr περίπου ζάχαρη, 200γρ. τσίντζερ που το καθαρίζουμε χωρίς να το πλύνουμε και το τρίβουμε στο multi, 300 ml φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Σε ένα δεκάλιτρο μπιτόνι, βάζω το μισό νερό με τη ζάχαρη για να διαλυθεί. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ταπώνω χαλαρά, αφήνω 10 ώρες περίπου σε σκιερό μέρος.
- Σουρώνω το υγρό και εμφιαλώνω 12-13 μισόλιτρα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών, αφήνοντας 2-3 δάκτυλα κενό.Τα αποθηκεύω για 1-2 μέρες περίπου σε σκιερό μέρος, πλαγιαστά με το καπάκι να καλύπτεται από υγρό.
- Τα μεταφέρω πλαγιαστά στο ψυγείο και τα καταναλώνω μετά από15-20 ημέρες ανοίγοντάς τα με προσοχή.
Κυριακή 12 Μαΐου 2024
ΠΑΓΩΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Είναι ένα εύκολο θρεπτικό παγωτό μόνο με 3 βασικά υλικά:
250 γρ παγωμένη φυτική σαντιγί ( την βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα)
400 γρ κρύο γάλα εβαπορέ
400 γρ κρύο γάλα εβαπορέ
400 γρ κρύο ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπώ με το μίξερ την σαντιγί μέχρι να φουσκώσει και να στέκεται. Προσθέτω ανακατεύοντας καλά το γάλα. Το βάζω στην κατάψυξη και μόλις γίνει πηχτή κρέμα το ξαναχτυπώ για 1 λεπτό.
Προτιμώ μεταλλικό δοχείο, ακόμα και κατσαρολάκι.
Προτιμώ μεταλλικό δοχείο, ακόμα και κατσαρολάκι.
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
Σουσαμόπιτα
Γέμιση: ανακατεύω 2 κούπες καβουρδισμένο σουσάμι, 1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα-καρύδια, 2 κουταλάκια κανέλα, 5-6 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
Το σουσάμι καβουρδίζεται απλωμένο σε ταψί στον φούρνο στους 180β-200β μέχρι να γίνει καστανό. Το ανακατεύω μια δυο φορές με κουτάλα. Το κοιτώ γιατί εύκολα καίγεται.
12-14 ψιλά φύλλα κρούστας, πινέλο, λάδι ελιάς.
Απλώνω ένα φύλλο, το λαδώνω, το διπλώνω στη μέση, το πασπαλίζω με την γέμιση, το πιάνω με τα δάκτυλα από τις άκρες, το σουρώνω σαν πιέτες φούστας και το τοποθετώ στο λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να γεμίσω το ταψί. Να μην είναι αραιά μεταξύ τους.
Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι:
- αν η γέμιση δεν μας φτάσει την συμπληρώνουμε με ότι έχουμε σε περίσσεια, δεν θα υπάρχει διαφορά.
- αν μας περισσέψει και δεν θέλουμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο, απλώς την προσθέτουμε ανάμεσα από τα φύλλα.
Με το πινέλο λαδώνω ελαφρά από πάνω, τεμαχίζω και ψήνω στους 150-160β στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στο μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι, γιατί το περιχύνω ζεστό σε ζεστή πίτα.
Σιρόπι: Βράζω μέχρι να δέσει 1 μεγάλο ποτήρι νερό, 1 ½ ποτήρι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι μέλι και χυμό ενός λεμονιού.
Σε μια πιο απλή εκδοχή αφαιρώ τα καρύδια-αμύγδαλα από την γέμιση και στο σιρόπι μειώνω το μέλι στο μισό και προσθέτω 2 κουταλιές ρευστή γλυκόζη ή μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Σε μια πιο απλή εκδοχή αφαιρώ τα καρύδια-αμύγδαλα από την γέμιση και στο σιρόπι μειώνω το μέλι στο μισό και προσθέτω 2 κουταλιές ρευστή γλυκόζη ή μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Τρίτη 7 Μαΐου 2024
ΡΟΔΑΚΙΝΑ..ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ
11

Σε ένα πιάτο βάζουμε 5-4 κουταλιές ρυζόγαλο (μπορούμε και του εμπορίου) και από πάνω 2 κομμάτια κομπόστα ροδάκινα, ανάποδα τοποθετημένα.
Μ.
...δώδεκα κινήσεις...
Σε ένα πιάτο βάζουμε 5-4 κουταλιές ρυζόγαλο (μπορούμε και του εμπορίου) και από πάνω 2 κομμάτια κομπόστα ροδάκινα, ανάποδα τοποθετημένα.
Μ.
...δώδεκα κινήσεις...
Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
Μόλις έμαθα μια νέα για μένα συνταγή για γλυκό του ψυγείου
από μιαν διαδικτυακή φίλη, την Ευδοκία. Φτιάξτε το σε όση ποσότητα θέλετε με όσα υλικά έχετε. Ενδεικτικά
θα παραθέσω τις αναλογίες και θα τις προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
20 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι , γεμισμένα με μισό καθαρισμένο καρύδι. Αν θέλουμε τις ραντίζουμε ελαφριά με λίγο ποτό της αρεσκείας μας.
Χτυπάμε με το μίξερ μισό κιλό παγωμένη κρέμα γάλακτος ( κατά προτίμηση σφικτή) με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη. Όταν γίνει σφικτή σαντιγύ προσθέτουμε ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μπωλ μοιράζουμε την κρέμα και τα δαμάσκηνα σε στρώσεις ξεκινώντας και τελειώνοντας με κρέμα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ, τριμμένη σοκολάτα, ψιλοκομμένα δαμάσκηνα…
Καλοφάγωτο
Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
Μαγειρίτσα
Παϊδάκια λαδορίγανη
Πουγκιά αρνιού
Σαλάτα πασχαλινή
Βάψιμο αυγών
Τσιντσιμπύρα
Γαλακτομπούρεκο
Εκμέκ κανταΐφι
Εκμέκ τσουρέκι
Κουλουράκια βανίλιας
Πάστα φλώρα
Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
ΧΑΛΒΑΣ ΒΡΑΣΤΟΣ με κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζω 4 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο και τα βράζω για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνω την φωτιά, προσθέτω 4 βανίλιες, 1 και 1/2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό και μια-δυο χούφτες ξανθές σταφίδες, αν θέλω. Ανακατεύω και σε 2-3 λεπτά αρχίζει να πήζει. Το αποσύρω από την φωτιά πριν πήξει, να είναι σαν μια παιδική μπισκοτόκρεμα, που κυλάει στο πιάτο.
Το τοποθετώ σε φόρμα σχηματίζοντας 2-3 στρώσεις που αναμεσά τους πασπαλίζω μπόλικη κανέλα.
Όταν κρυώσει, αν θέλω, το γυρνώ ανάποδα σε μια πιατέλα. Αν δεν πέφτει το ξεκολλάω από τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μαχαίρι.
...αν έχω και θέλω προσθέτω λίγες μαύρες σταφίδες και μια-δυο κουταλιές μέλι αφαιρώντας 1-2 κουταλιές ζάχαρη...ή αλοίφω τα τοιχώματα της φόρμας με μέλι και μετά τοποθετώ τον χαλβά με την κανέλα...
ΓΛΥΚΑ
...αν έχω και θέλω προσθέτω λίγες μαύρες σταφίδες και μια-δυο κουταλιές μέλι αφαιρώντας 1-2 κουταλιές ζάχαρη...ή αλοίφω τα τοιχώματα της φόρμας με μέλι και μετά τοποθετώ τον χαλβά με την κανέλα...
ΓΛΥΚΑ
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Έψαξα για μια συνταγή εύκολη που να δίνει αφράτα κουλουράκια και βρήκα τις εξής αναλογίες από τον Στέλιο Πάρλιαρο.
400γρ αλεύρι (έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αφαίρεσα το μπέικιν)
80γρ βούτυρο
120γρ ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
75γρ φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλάκι γάλα ή νερό για επάλειψη
απλά πρόσθεσα στο μίγμα 2 βανίλιες, τα ανακάτεψα όλα μαζί, τα έβαλα 1 ώρα στο ψυγείο και έπλασα 25 κουλουράκια, τα άλειψα με το αυγό. Τα έψησα 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω.
Αν σας κολλάει η ζύμη στο πλάσιμο, λίγο αλεύρι στις παλάμες.
Καλοφάγωτα.
Καλό Πάσχα
400γρ αλεύρι (έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αφαίρεσα το μπέικιν)
80γρ βούτυρο
120γρ ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
75γρ φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλάκι γάλα ή νερό για επάλειψη
απλά πρόσθεσα στο μίγμα 2 βανίλιες, τα ανακάτεψα όλα μαζί, τα έβαλα 1 ώρα στο ψυγείο και έπλασα 25 κουλουράκια, τα άλειψα με το αυγό. Τα έψησα 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω.
Αν σας κολλάει η ζύμη στο πλάσιμο, λίγο αλεύρι στις παλάμες.
Καλοφάγωτα.
Καλό Πάσχα
Κυριακή 28 Απριλίου 2024
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ μισής ώρας
ΥΛΙΚΆ: 1-2 φλυτζανάκια λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες, 400 γραμμάρια ψιλοτριμμένα ντοματάκια κονσέρβα, 1/4 κουταλάκι γλυκό μπουκοβο, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη, μισό ποτήρι νερό, 6-8 γαρίδες (με τα κεφάλια τους) μέτριες κατεψυγμένες, 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6
ΣΑΛΤΣΑ:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το λάδι, σκόρδο, ντοματάκια , μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Προσθέτω τις γαρίδες και τις βράζω μαζί με την σάλτσα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (ροζ-κόκκινο). Τότε τις γυρνώ από την άλλη πλευρά και τις αφήνω επιπλέον 2 λεπτά περίπου. Τις αποσύρω σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό ( να μην είναι στεγνή η σάλτσα).
ΣΑΛΤΣΑ:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το λάδι, σκόρδο, ντοματάκια , μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Προσθέτω τις γαρίδες και τις βράζω μαζί με την σάλτσα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (ροζ-κόκκινο). Τότε τις γυρνώ από την άλλη πλευρά και τις αφήνω επιπλέον 2 λεπτά περίπου. Τις αποσύρω σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό ( να μην είναι στεγνή η σάλτσα).

Σε αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύω 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6 δύο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνω και καυτά όπως είναι τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω, βάζω από πάνω τις γαρίδες και είναι έτοιμα.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
Τις κατεψυγμένες γαρίδες τις αποψύχω αν τις βουτήξω σε παγωμένο νερό.
Για να βράσω μακαρόνια χρησιμοποιώ βαθειά κατσαρόλα, βάζω νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κουταλιά μεγάλη αλάτι.
Για να βράσω μακαρόνια χρησιμοποιώ βαθειά κατσαρόλα, βάζω νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κουταλιά μεγάλη αλάτι.
φοιτητικά
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ
Βασικά υλικά:
1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2)
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρό νερό με 1 κούπα ζάχαρη και ανακατεύω σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το βγάζω από τη φωτιά, το αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2)
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρό νερό με 1 κούπα ζάχαρη και ανακατεύω σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το βγάζω από τη φωτιά, το αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

μικρές συμβουλές:
η κούπα είναι ένα οποιονδήποτε δοχείο
αν δεν έχετε πολλά λεμόνια, καλύτερα να μετρήσετε πρώτα τη ποσότητα του χυμού που θα στύψετε και μετά να υπολογίσετε την ποσότητα της ζάχαρης και του νερού
αν σπάσετε τον πάγο με πιρούνι δεν χρειάζεται το δοχείο σας να είναι βαθύ, αν όμως βάλετε μίξερ προσέξτε βάλτε βαθύτερο δοχείο
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ
ελαιόλαδο, αρνί, καρότο, αρακάς, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι, φύλλα κρούστας
Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδο.
Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδο.
Τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο ψαχνό από αρνί μέχρι να ροδοψηθεί από παντού. Σβήνω με κρασί και προσθέτω λεπτές ροδέλες καρότου, αρακά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μου. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύω με κομμάτια από κεφαλοτύρι.
Διαλέγω ταψί που να χωράει τα πουγκιά, το λαδώνω και τα φτιάχνω μέσα σε αυτό. Κάθε πογκί φτιάχνεται από 2-3 λαδωμένα μισά φύλλα κρούστας, που στο κέντρο βάζουμε μερικές κουταλιές γέμισης και τα δένουμε με κλωνάρια μαϊντανού ή σέλινου. Τα ροδοψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Πλένουμε το κατσίκι, το βάζουμε στο ταψί, το χαράζουμε σε 4-5 μεριές και γεμίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο και από μια σκελίδα σκόρδο. Το πασπαλίζουμε με αλάτι χονδρό και πιπέρι. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε στο ταψί 3-4 φλιτζανάκια λάδι και 2 φλιτζάνια νερό. Ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς από κάτω στην χαμηλή θέση για τουλάχιστον 2-2 1/2 ώρες, να μαλακώσει το κατσίκι και να σπάσουν οι ίνες του. Ελέγχουμε για νερό και μετά την μια ώρα, κάθε μισή ώρα το γυρνάμε για να ψηθεί ομοιόμορφα. Όταν μαλακώσει αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 200β πάνω-κάτω όση ώρα χρειάζεται να ροδοκοκκινίσει και να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά.
... με πατάτες
... μια ώρα πριν ψηθεί προσθέτουμε πατάτες κομμένες σε δύο ή τέσσερα κομμάτια, πασπαλισμένες με αλάτι χονδρό, πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και λάδι. Συνεχίζουμε όπως περιγράφετε παραπάνω.
...ή με κριθαράκι γιουβέτσι
... όταν ψηθεί το κατσίκι το αφαιρούμε από το ταψί (σκεπασμένο σε πιατέλα), προσθέτουμε ντομάτα πελτέ ή χυμό, νερό, αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στο μέγιστο για να βράσει το νερό. Όταν βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στου 160-180β να βράσει για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τον φούρνο, προσθέτουμε το
κατσικάκι και αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη, ανάλογα πόσο μαλακό μας αρέσει το ζυμαρικό.
( Συγκεκριμένες αναλογίες δεν γράφω γιατί εξαρτάται από πόσο κριθαράκι θα βάλουμε. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για μισό κιλό κριθαράκι προσθέτω, εφ΄όσον δεν υπάρχει νερό στο ταψί, 1 1/2 λίτρο νερό, 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ ή 400γρ. χυμό με 1 λίτρο νερό, 1 κουταλιά αλάτι).
επιπλέον: κατσίκι με αρακά
παϊδάκια λαδορίγανη
παϊδάκια στη σχάρα
επιπλέον: κατσίκι με αρακά
παϊδάκια λαδορίγανη
παϊδάκια στη σχάρα
ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΔΙΧΡΩΜΗ
Σήμερα το απόγευμα δοκίμασα μια πεντανόστιμη, ελαφριά και γρήγορη τούρτα, που η φιλενάδα μου η Μάγδα έφτιαξε για τα γενέθλια του παιδιού της. Τα υλικά απλά και οικονομικά:
- μπισκότα σαβαγιάρ ελαφρο-βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ
- κρέμα από μια φυτική σαντιγύ (σε μεταλλικό δοχείο) χτυπημένη να αφρατέψει και ανακατωμένη με ένα ζαχαρούχο γάλα
- σοκολάτα από μια κρέμα γάλακτος με μια κουβερτούρα και μια σοκολάτα γάλακτος να σιγολιώσουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
...και τώρα η σύνθεση:
μπισκότα-κρέμα-μπισκότα-κρέμα-σοκολάτα-διακόσμηση της αρεσκείας σας
Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Πατσαβουρόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη ( με ένα πιρούνι)
- 1 σόδα σουρωτή ή ανθρακούχο νερό (330 ml)
- 4 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη ή λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα λαδωμένο, μέτριο ταψί τοποθετούμε τα φύλλα ένα-ένα σχηματίζοντας πτυχές (σούρες). Ρίχνουμε
το τυρί, φροντίζοντας να πάει μέσα στις πτυχές
τη σόδα
τα αυγά
την μαργαρίνη
φροντίζοντας να πάνε παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Μπέτυ
Μπέτυ
Κυριακή 21 Απριλίου 2024
ΣΟΛΩΜΟΣ ΨΗΤΟΣ με λεμόνι
Προσέχουμε ο σολωμός να είναι στεγνός.
Αν θέλουμε να τον γυρίσουμε και έχει κολλήσει πάνω στην λαδόκολλα απλά :
σολωμός
Αν θέλουμε να τον γυρίσουμε και έχει κολλήσει πάνω στην λαδόκολλα απλά :
- με τα δυο χέρια σηκώνουμε την λαδόκολλα με το φαγητό και την ακουμπάμε σε ένα πιάτο
- στρώνουμε νέο χαρτί στο ταψί
- γυρίζουμε ανάποδα την λαδόκολλα με το ψάρι κοντά και πάνω από το νέο χαρτί και απαλά σπρώχνουμε το ψάρι προς τα κάτω να ξεκολλήσει
- δεν ξαναγοράζουμε ίδιο χαρτί.
σολωμός
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σε...

Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
-
Πολύ εύκολος και φθηνός! Σε 15 λεπτά είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται τεχνική παρά μόνο μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και ένα ταψάκι ή φόρμα ή ο...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2021
(39)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2020
(40)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(17)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)