Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ

Βράζω με δυο μεγάλα ποτήρια νερό, όσα πλοκάμια έχω, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν χρειάζεται προσθέτω νερό. Τα βγάζω από το νερό, τα καθαρίζω από τις πέτσες τους, τα ξεπλένω με ξίδι και τα κόβω σε ροδέλες. Βάζω το χταπόδι σε ένα μπολ, που να το χωράει. Το πασπαλίζω με πιπέρι, ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού,  ψιλοτριμμένο κρεμμύδι(λίγο) ξερό ή φρέσκο σε ροδέλες και για κάθε 1 φλιτζανάκι λάδι προσθέτω 2 κουταλιές ξίδι. Ανακατεύω όλα τα υλικά και μετά από 10 λεπτά δοκιμάζω αν χρειάζεται να συμπληρώσω ξίδι. Αντί για ξίδι, αν έχουμε κάποιον που δεν του αρέσει,βάζουμε μπόλικο λεμόνι.
Με το ζωμό, αν θέλω μαγειρεύω μακαρονάκι κοφτό στην κατσαρόλα. 
επιπλέον: νηστίσιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ μισής ώρας

ΥΛΙΚΆ: 1-2 φλυτζανάκια λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες, 400 γραμμάρια ψιλοτριμμένα ντοματάκια κονσέρβα, 1/4 κουταλάκι γλυκό μπουκοβο, ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου