Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΑΤΜΟΥ


Σε ένα σκεπασμένο τηγάνι , σε μέτρια φωτιά ή σε ένα ταψί με καπάκι στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά  βάζουμε 1-2 τσιπούρες καθαρισμένες, πλυμένες και αλατισμένες. Προσθέτουμε, από κάτω και γύρω τους, κομμένα σε ροδέλες 1 καρότο, 1 ντομάτα, 1 πιπεριά, 1 κρεμμύδι και 1 λεμόνι, 1 κουταλιά μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, 3 μπαχάρια, λίγο αλάτι στα λαχανικά, πιπέρι, 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι, 1 κουταλιά ξηρό άσπρο κρασί (αν έχουμε). Ξεσκεπάζουμε και αν χρειάζεται συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
ψάρια

ΓΑΥΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ στην κατσαρόλα ή στον φούρνο



Στην κατσαρόλα:
Βγάζουμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από μισό κιλό γαύρο. Τον ξεπλένουμε. Σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς  1 ντομάτα και 1-2 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένα σε 2  φλιτζανάκια λάδι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χυμό μισού λεμονιού και όταν βράσουν προσθέτω τον γαύρο. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, συμπληρώνω νερό, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά.
Στον φούρνο:
Σε ένα ταψί  βάζουμε τα υλικά και προσθέτουμε 1 πατάτα κομμένη λεπτές ροδέλες. Ψήνουμε στους 180 β για 20 -30 λεπτά.
ψάρια

ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ



Τις σουρώνουμε από το λάδι τους, ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο και περιχύνουμε λάδι ( λεμόνι ή ξύδι προαιρετικά).
ψάρια

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ

 Το γλυκό το φτιάχνω τον Δεκέμβρη, γιατί τότε τα πορτοκάλια έχουν χάσει την έντονη σπιρτάδα τους (για 1 κιλό καθαρό βάρος). Πορτοκά...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου